Tatyana Beloy zoekt uit waarom printerinkt zo duur is, de undercoverreporter wil een oplossing voor het vochtprobleem in haar huis, gynaecoloog Hendrik Cammu biedt zijn diensten aan in een Congolees ziekenhuis en Kobe Ilsen test een robotstofzuiger van Philips. Dat en meer in Volt, op woensdag 27 februari op Eén.

Artsen Zonder Vakantie is een organisatie die dokters aanspoort om een aantal vakantieweken in te wisselen voor een werkervaring in een Afrikaans ziekenhuis. Artsen delen er hun kennis met plaatselijke dokters, die op die manier een extra opleiding genieten. Volt vond gynaecoloog Hendrik Cammu bereid om samen met Artsen Zonder Vakantie aan de slag te gaan in twee Congolese ziekenhuizen. Hoe hem dat beviel, vertelt hij in de studio.

Dure printerinkt
Heel wat gezinnen hebben een printer in huis. Handig om documenten en foto’s af te drukken en bovendien zijn basistoestellen helemaal niet duur. Kijker Xavier De Graaf stelt vast dat in tegenstelling tot de printer zelf de bijhorende inktpatronen wél bijzonder duur zijn. Hij vraagt Tatyana om uit te zoeken hoe dat komt en of er wat aan gedaan kan worden.

Volt undercover: oplossingen voor vocht
Tot en met zondag is er Batibouw, de beurs die bezoekers doet wegdromen over hun ideale woning. Wat daar ongetwijfeld niet bij hoort, zijn vochtproblemen, nochtans een veel voorkomende bouwkwaal. Maar geen nood, er is een overaanbod aan bedrijven die vochtproblemen voor u te lijf gaan. Komen de verschillende experts tot eenzelfde analyse? En vooral: vertaalt zich dat in vergelijkbare prijsoffertes? Volt undercover.

Reclametest: robotstofzuiger
U heeft ze wellicht al opgemerkt in het aanbod van de elektrozaak: stofzuigers die al het werk voor u doen. Met één druk op de knop is uw vloer stofvrij en in tussentijd kunt u iets veel leukers gaan doen. De Philips Easy Star is een van die robotstofzuigers. Maar doet hij ook wat hij belooft? Een uitdaging voor Kobe en het reclametestteam.

Volt-Discussie: strafmaat mee bepalen?
Terwijl het proces-De Gelder in volle gang is, lanceren de ouders van een van de slachtoffertjes van Kim De Gelder een opmerkelijke petitie. Daarin vragen ze als burgerlijke partij om meer betrokkenheid en om dezelfde rechten als de verdediging. Zo stellen ze onder meer dat slachtoffers een stem zouden moeten hebben in het bepalen van de strafmaat. Kan niet, zeggen juristen: het is aan onafhankelijke rechters om dat te doen. Maar voor slachtoffers is ‘gehoord worden’ een belangrijke factor in het verwerkingsproces. Moeten slachtoffers mee de strafmaat kunnen bepalen? Het is de Volt- discussie van deze week.

Volt: op woensdag 27 februari om 20.35 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: