De spanning stijgt en de voorbereidingen zijn in volle gang voor de Vlaamse primeur van de musical "De Klokkenluider van de Notre Dame", geproduceerd door Festivaria. Dit aangrijpende muzikale drama, gebaseerd op de roman van Victor Hugo en met de betoverende liedjes van Disney, gaat in première op 23 augustus en is te zien tot en met 7 september 2024.

Decor en special effects

Het indrukwekkende decor van de Notre Dame is bijna voltooid. De basisconstructie van maar liefst 16 meter hoog en 34 meter breed staat er volledig en is voorzien van gedetailleerde wanden, zuilen, friezen en bogen. De decoratieve elementen zijn klaar om geschilderd te worden, waarna de glasramen en binneninrichting bevestigd worden. Acht klokken, variërend tot 2 meter hoog en gebouwd in houtskelet, zijn bijna gereed om met verschillende materialen bewerkt te worden voor een realistische bronzen look. Binnenkort wordt de brug tussen het decor en de oever gelegd en wordt er hard gewerkt aan spectaculaire effecten zoals vuureffecten en verdwijntrucs.

Kostuums en muziek:

In het naaiatelier wordt hard gewerkt aan meer dan 250 kostuums die tijdens de show de revue zullen passeren. De voorbereidingen voor live muziek en zang zijn ook in volle gang om de toeschouwers een optimale beleving te garanderen.

Repetities en sfeer:

Fotoshoots, zangrepetities en lezingen zijn soepel verlopen en hebben voor veel plezier en gelach gezorgd. De cast is een bijzonder hechte groep geworden. Regisseur Bruno Van Heystraeten verwoordde het als volgt: "Iedereen staat te popelen om op de grote scène te kunnen spelen en kijkt volop uit naar de start van de repetities op 15 juli."

Hoofdcast en creatief team:

Regisseur Bruno Van Heystraeten heeft zijn creatief team samengesteld met Ingrid Coppieters voor choreografie, Geert Baetens voor muzikale leiding, Marnik Baert voor decorontwerp en Elvira Van Bavinckhove voor kostuumontwerp. De hoofdcast bestaat uit Vlaams toptalent zoals Nordin De Moor, Ruben Van Keer, Idalie Samad, Leendert De Vis, Hilde Van Wesepoel en Pieter Casteleyn. Samen brachten zij live een medley van enkele liedjes uit de voorstelling.

Met deze indrukwekkende cast en het sterke creatieve team belooft "De Klokkenluider van de Notre Dame" een onvergetelijk spektakel te worden. Festivaria, bekend om hun grootschalige musicalspektakels om de twee jaar aan het Donkmeer, heeft met eerdere producties zoals "Singin' in the Rain" in 2022 bewezen een unieke theaterervaring te kunnen bieden.

DE KLOKKENLUIDER VAN DE NOTRE DAME gaat in première op 23 augustus en is te zien tot en met 7 september 2024

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: