“Slaap lekker ding want jij is lastig, nog meer jij is fantastig toch.” Het bijzondere refrein van de grote hit Fantastig Toch klinkt ongetwijfeld bekend in de oren. Op maandag 22 februari 2016 worden deze en andere songs van Eva De Roovere in een nieuw kleedje gestoken in de voorlaatste aflevering van Liefde voor Muziek. Daarin gaan vijf van de zeven artiesten de Nederlandstalige toer op. Vooral Johannes stapt hiermee ver uit zijn comfort zone.

Naast Johannes brengen ook Paul Michiels, Belle Perez, Ian Thomas en natuurlijk Eva zelf een Nederlandstalig nummer. Voor Ian is zingen in het Nederlands niet de enige uitdaging die hij aangaat. Hij waagt zich aan Eva’s allergrootste hit Fantastig Toch. Al rappend. Met een tekst vol tongbrekers. Én met een stevige dosis energie. Belle Perez koos voor deze aflevering een ander bekend nummer van Eva: De Jager. “Een heel seksueel nummer”, volgens Eva. Belle haalt alles uit de kast in een ingetogen cover.

Het zullen allemaal jolige nummers worden vanavond”, kondigt Sioen aan nadat Paul Michiels hem en Eva heeft uitgenodigd voor een al even jolige bierproeverij. Het gezellig onderonsje resulteert in enkele onverwachte onthullingen. Paul is een grote fan van Eva’s repertoire en weet haar te verrassen met een Nederlandstalige versie van Anoniem. “Het refrein klinkt een beetje à la Bruce Springsteen”, complimenteert Eva hem. Sioen blijft bij het Engels en brengt een aanstekelijke cover van Zoals In Dat Ene Liedje, geïnspireerd op de Franse chanson Je Suis Venu Te Dire Que Je M’en Vais. “Ik wil dat nummer graag live blijven spelen”, besluit hij.

Terwijl Dana Winner iedereen opnieuw inpakt met haar frivole bewerking van Laat Me Je Lied Zijn, pakt Johannes uit met zijn bijzondere versie van Orpheus, het lied dat Eva in sneltempo schreef toen ze zat te wachten om op te treden bij Paul De Leeuw. “Deze song heeft een hele mooie en herkenbare melodie. De lichtjes mythologische lyrics spreken me enorm aan. Ik heb er echt iets eigen mee gedaan”, kondigt Johannes aan voor hij het podium opgaat om voor het eerst in het Nederlands te zingen.

In haar eigen aflevering weet ook Eva zelf haar muzikale vrienden te verrassen met een originele cover. Zij voorziet Heart Shaped Box – meteen ook het favoriete Nirvana-nummer van Johannes Genard – van een typische Eva De Roovere-sound.

De volledige afleveringen van Liefde voor Muziek kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: