Het zijn behoorlijk drukke tijden voor Maarten Devoldere, de frontman van Balthazar. Met zijn soloproject Warhaus heeft hij een fantastische nieuwe plaat uit, speelt hij deze week twee uitverkochte shows in Ancienne Belgique en De Roma en betreedt hij binnenkort het podium van The Barn op Rock Werchter. De zomer afsluiten doet hij dit jaar in stijl. Onze hypergetalenteerde landgenoot met internationale klasse bevestigt namelijk een concert op vrijdag 8 september in het prachtige OLT Rivierenhof. Een match made in heaven, als u het ons vraagt.

In 2016 levert Warhaus met ‘We Fucked a Flame into Being’ één van de strafste debuutalbums aller tijden af. De samenwerking met toenmalige vriendin Sylvie Kreusch, voorzien van eenzelfde dosis talent en gelijkwaardige gouden stem, brengt pareltjes als “Leave With Me” , “I’m Not Him” en “The Good Lie” naar een bovenaards niveau. En daar zijn ze het ook tot ver buiten onze landsgrenzen over eens. Het Britse muziekblad Mojo hoort in de plaat sporen van Nick Cave, Leonard Cohen en Serge Gainsbourg. Eén jaar later is daar al de zelfgetitelde opvolger. Opnieuw goed voor een aantal absolute toppers waaronder het intussen al meer dan 20 miljoen keer beluisterde "Love's a Stranger". Met 'Ha Ha Heartbreak' brengt Warhaus eind 2022 een langverwachte nieuwe langspeler uit. Geschreven met een gebroken hart, in complete afzondering in Sicilië, is de plaat alles wat een nieuwe Warhaus-worp moet zijn. Heerlijk swingend, met prikkelende strijkers, een sensuele achtergrondzangeres en speelse pianopartijen.

Tickets voor het concert in OLT Rivierenhof zijn beschikbaar vanaf vrijdag 24 maart om 11u via livenation.be en oltrivierenhof.be aan €32 inclusief servicekosten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over