Peter Minnebo

De W-kapiteins scheepten het publiek voor de 2e maal in aan de ingang van het W-festival te Oostende. Op de weersvoorspellng afgaande, werd het another hot day in het binnenland, maar de bewolking en de stevige zeebries in Oostende zorgden voor een aangename verkoeling.

Leading lady Carole Decker van T’Pau had de eer om het kleine strand van Oostende wakker te schudden met de nodige humor en met een nog steeds vocaal zeer sterke présence. Back in time met ‘Valentine’, ‘Heart & soul’ en ‘Bridge of Spies’ (uit het eerste album 1987), maar ook met recenter werk zoals ‘Read my mind’. Afscheid nemen deed ze met welgemeende 3 kussen naar het publiek en met de wereldhit ‘China in your hand’.

The Animals, vanaf het 2e nummer zit de rock er al stevig in, al was het niet meer met blikvanger en zanger Eric Burdon. We onthouden ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’ en ‘The House of the Rising Sun’ als nostalgische verwennerij.

Soulsister, voor één keer de vreemde eend in de bijt, want de enige Belgische groep in de line up donderdag. Wat doet het toch deugd om Leyers & Michiels aan het werk te zien. Nee, geen opgenomen muziekband, maar een 8 koppige live band en een Rotterdamse backing vocal geven net dat ietsje meer aan Oostende. De gekende Soulsister jukebox mocht erdoor maar ook recenter werk, het disco nummer ‘Something I need to Know’, waarbij Jan Leyers graag ne vettige discoklap vraagt aan het publiek en dat krijgt hij ook.

Tussen de optredens blijft het feestje verder draaien met de beste muziek uit de 80’s en nummers van groepen die de komende dagen in de line up staan.

De Britse Paul Carrack die al decennia actief is en ooit nog deel uitmaakte van Mike and the Mechanics, vuurde ook zijn pareltjes af: ‘Don’t Shed A Tear’ en ‘Tempted’. Of wie hoorde al niet veelvuldig ‘Living Years’ op zijn radio, maar nu nog veel beter op radio W! ‘Over my Shoulder’ werd terecht op luid applaus onthaald.

We bleven nog even in de Britse sfeer hangen met Lightning Seeds, ooit opgericht in het Beatlesiaanse Liverpool. Melodieuze gitaarrock troef! Soms stevig, maar het mag ook wat intiemer met ‘Perfect’.

xPropaganda overgoot het Kleine strand terug met een new wave sausje. De 2 originele bandleden van Propaganda, Claudia Brücken en Susanne Freytag, stonden beiden statig in het new wave zwart, omringd door een mistige stage, hun ding te doen. De New wave trend nog volledig trouw dus.

Een Britse afsluiter van formaat die avond, hoe kon het ook anders, Squeeze zorgde voor een spetterende muzikaal einde van dag 2!

https://w-festival.com/nl/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Locatie: 
Kleine strand Oostende
Meer over