Hoe zou je zelf zijn als je een van de meest iconische Belgische bands en waanzinnige liveacts van de afgelopen 20 (!) jaar kan voorstellen als nieuwste lid van de familie? Precies! Welcome to Mayway Records, STAKE!

STAKE begon lang, lang geleden als Steak Number Eight en verbaasde in 2008 vriend en vijand door als broekjes van 15 met hun fascinerende sludgemetal Humo's Rock Rally op zak te steken, nog altijd de jongste winnaars ooit. Debuutalbum ‘When The Candle Dies Out’ volgde snel, de school gaf hen vrij om op tour te gaan en de rollercoaster is niet meer gestopt. Van kleine ging het naar grote zalen en nog grotere festivalpodia (Graspop, Hellfest, Wacken,...). Ze speelden voor, naast en na de grootste namen (Mastodon! Deftones! Dillinger Escape Plan! Alice Cooper!), brachten nog vijf albums uit en schreven klassiekers als ‘The Sea Is Dying’ (vaste klant in de top van De Zwaarste Lijst), ‘Dickhead’, ‘Return of The Kolomon’ en ‘Catatonic Dreams’. Sinds 2018 gaat de band door het leven als STAKE.

STAKE bestaat uit Brent Vanneste (zang/gitaar), Cis Deman (gitaar), Jesse Surmont (bas) en Joris Casier (drum) en werkt aan een nieuw album, dat in 2025 uitkomt bij Mayway Records. Op 1 november viert de band in LandMarck, Kortrijk, samen met fans en vrienden, een gigantisch feest en “Onze Grootste Show Ooit”, het 20-jarige bestaan van de band.

VRT NWS: STAKE viert 20e verjaardag met jubileumconcert in Kortrijk

Listen | Spotify | Apple Music | Deezer | YouTube

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over