De affiche van Cactusfestival 2022 is compleet. Voor deze 39ste editie, dat na twee jaar onderbreking op 8, 9 en 10 juli doorgaat in het Minnewaterpark in Brugge, wist de organisatie eerder al klinkende namen als Robert Plant & Alison Krauss, Balthazar, Franz Ferdinand, Belle and Sebastian, Ben Harper & The Innocent Criminals en Richard Hawley te strikken. Met de komst van de Britse indierockband White Lies en de Belgische belofte K.ZIA (dochter van Marie Daulne, beter bekend als Zap Mama), beiden op zaterdag 9 juli, is de line-up volledig en kan het aftellen naar het tweede weekend van juli nu echt beginnen.

White Lies
Ruim tien jaar geleden maakten we kennis met White Lies dankzij hun fantastische doorbraakalbum ‘To Lose My Life’. Tien jaar na datum zijn de titeltrack en ‘Farewell To The Fairground’ uitgegroeid tot echte rockanthems van de nillies. Een jaar later deden ze het succes van hun debuut nog eens over met de hit ‘Bigger Than Us’. Ondertussen is White Lies al aan z’n zesde langspeler toe. ‘As I Try Not To Fall Apart’ werd in volle lockdown geschreven en dat voor het eerst sinds het ontstaan van de band, apart. De plaat is daarom niet minder straf dan zijn voorgangers. Het album is hun meest gevarieerde tot nu toe. Explosieve rock songs worden afgewisseld door electropop knallers, prog-geïnspireerde invloeden en funky grooves, zonder daarbij de typische White Lies-sound te verloochenen. Live staat White Lies garant voor een opzwepende trip down memory lane en een mix van verrassend nieuw werk waarbij je onmogelijk stil kan blijven staan. Dat bewezen ze een paar weken terug al tijdens hun uitverkochte concert in Voo?uit en doen ze straks nog eens over in het Minnewaterpark op zaterdag 9 juli.

K.ZIA
Op Cactusfestival is het naast de gevestigde waarden ook altijd uitkijken naar het jonge talent dat klaar staat om de wereld te veroveren. K.ZIA is er zo eentje. Deze Belgische artieste met Congolese en Martinikaanse roots heeft duidelijk de creatieve genen van haar ouders geërfd. Vader Bernard Quental is acrobaat bij Cirque du Soleil, moeder Marie Daulne maakte furore als Zap Mama. K.ZIA’s eigen muziek is een mix van alternatieve R&B, soul, pop, trap en afrobeats. Met haar debuutalbum ‘Genesis’ en bijbehorende single ‘I Got Your Back’ werkte K.ZIA zich al ferm in de kijker bij pers en publiek. Ook haar liveshows, als headliner of support van artiesten als Sampa The Great, Omar Lyefook en Kota The Friend doen haar wereldwijde fanbase aan sneltempo groeien. K.ZIA zie je op zaterdag 9 juli op Cactusfestival.

Tickets voor Cactusfestival zijn beschikbaar via www.cactusfestival.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: