Ketnet verwent zijn kijkers vanaf dinsdag met Wickie de Viking, de gloednieuwe CGI- animatiereeks van Studio 100 over het wereldberoemde Viking-jongetje en de andere figuren uit het klassieke kinderboek van Runer Jonsson. Vanaf dinsdag 15 oktober, op weekdagen om 7.05 en 17.20 u. en op zaterdag en zondag telkens twee afleveringen vanaf 8.05 u.

Wickie de Viking is helemaal geen gewone Viking: hij is klein en gevoelig, maar erg vindingrijk en slim. Als zoon van de grote Viking-chef Halvar gaat hij mee op talloze avonturen met diens Viking- schip. Maar dat verloopt niet altijd rimpelloos: de onhandige en vaak dwaze bemanning verzeilt regelmatig in hopeloze situaties die ze, zoals het échte Vikings betaamt, met alle geweld te lijf willen gaan, zonder vooraf even na te denken. Wickie verkiest echter vreedzame oplossingen, en vertrouwt op de kracht van zijn verstand. Dapper en slim als hij is, lost hij de problemen op door over zijn neus te wrijven voor een ‘geniaal idee’.

In tegenstelling tot vele andere helden, blinkt Wickie uit in team spirit. Hij gebruikt de mogelijkheden van de verschillende Vikings aan boord om zijn doel te bereiken. Helaas zijn de Vikings niet altijd zo getalenteerd als ze zelf denken, en strooien ze vaak ongewild roet in het eten bij de uitvoering van Wickie’s plannen. Maar gelukkig komt de pientere Viking-jongen steeds op zijn pootjes terecht, en kan hij het probleem toch nog oplossen.

Sleutelwoorden voor deze nieuwe Wickie de Viking–reeks zijn actie, avontuur en humor, maar ook team spirit, plezier en familiegevoel. De nieuwe, frisse verhalen bevatten heel wat positieve waarden en zijn bijzonder grappig. De kleurrijke, kortere afleveringen geven de reeks een nieuwe dynamiek en zitten ook boordevol actie en avontuur. De nieuwe Wickie-reeks vertelt dan wel nieuwe verhalen en kreeg een volledig nieuwe ‘look’, maar toch blijft ze trouw aan de oorspronkelijke serie uit de jaren ‘70. Deze herkenbaarheid maakt het voor ouders ook erg leuk om mee te kijken met hun kinderen, naar ‘hun’ jeugdreeks.

De nieuwe CGI-reeks Wickie de Viking werd geproduceerd in de twee animatiestudio’s van Studio 100: Studio 100 Animation in Parijs & Flying Bark Productions Australië. De reeks bestaat uit animatie van een hoge kwaliteit, met een kleurrijk, modern en realistisch ontwerp, in combinatie met prachtige speciale effecten.

Met de nieuwe afleveringen van Wickie de Viking in CGI-animatie is Studio 100 niet aan zijn proefstuk toe. In 2012 werden ook al nieuwe afleveringen van de klassieker Maya de Bij gemaakt in de Parijse animatiestudio van Studio 100, deze werden al in zo’n 135 landen verkocht. En nu is het de beurt aan Wickie de Viking, het wereldberoemde Viking-jongetje. Ketnet is bij de eerste zenders die de nieuwe reeks programmeert.

Aflevering 1: Bijna schatteneiland – dinsdag 15 oktober – 07.05

Olaf, een oude schipbreukeling, beweert dat hij een schat weet liggen. De Vikings willen hem wel helpen die schat te vinden. Maar is Olaf wel wie hij beweert te zijn?

Aflevering 2: Thor’s donder – dinsdag 15 oktober – 17.20

De Vikings bezoeken een haven. Wickie koopt daar van een Chinese verkoper een doos vol met bamboestokjes. Wanneer Sven de Vikings overvalt en hun lading steelt, bedenkt Wickie een plan om hun lading terug te krijgen.

Aflevering 3: De toverlantaarn – woensdag 15 oktober – 07.05

Flaken wordt bezocht door de belastinginner Hans. Hij wil de schat van de Vikings stelen. Wickie bedenkt een plannetje om de Hans te misleiden.

Aflevering 4 : Koren op de molen – woensdag 16 oktober – 17.20

Sven overvalt de Vikings, terwijl Wickie aan land is met Snorre en Tjure. Om Sven te misleiden vormen Tjure, Snorre en Wickie de drakkar om tot een spectaculaire raceboot.

Aflevering 5: De aanvallende ster - donderdag 17 oktober – 07.05

Flaken wordt bezocht door de belastinginner Hans. Hij wil de schat van de Vikings stelen. Wickie bedenkt een plannetje om de Hans te misleiden.

Aflevering 6 : Vikings aan de top – donderdag 17 oktober – 17.20

Gilby daagt Wickie uit: wie het hoogste punt van de mast van de drakkar kan aanraken, mag met de Vikings mee op expeditie. Gilby is de sterkste van de twee. Dus voor hem is dit een fluitje van een cent. Maar Wickie bedenkt een plan.

Aflevering 7: Hout afkloppen - vrijdag 18 oktober – 7.05

Wickie vindt een boodschap in een fles. Hierin schreeuwt een vrouw in nood om hulp. Onder druk van Ylva vertrekt Halvar met zijn crew naar Rooskerseneiland op zoek naar de vrouw in nood. Maar bestaat die dame wel?

Aflevering 8: Het monster – zaterdag 19 oktober – 8.05

Wanneer de Vikings 's nachts oog in oog staan met Bessie Hongermond, een legendarisch zeemonster, gooien ze al hun eten naar het beest toe om het gunstig te stemmen. Maar nu hebben ze zelf geen eten meer! Wanneer opeens Sven opduikt, heeft Wickie een plan.

Wickie de Viking is gebaseerd op de boeken van Runer Jonsson Er zijn 78 afleveringen van 13 minuten.

Wickie de Viking: Vanaf dinsdag 15 oktober, op weekdagen om 7.05 en 17.20 u. en op zaterdag en zondag telkens twee afleveringen vanaf 8.05 u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: