Radio 2 en Eén maken zich op voor een wervelende show

De Vlaamse muziekwereld verzamelt op zondag 13 augustus in Blankenberge voor Radio 2 Zomerhit, hét muzikale zomerevenement van de Vlaamse muziek. Bart Peeters verwelkomt een pak topartiesten in een zinderende liveshow, die tegelijk op Radio 2 en Eén wordt uitgezonden. Naast de Radio 2 Zomerhit trofee worden ook drie Radio 2 muziektrofeeën uitgereikt, namelijk voor Doorbraak, Groep enSoloartiest.

Het wordt opnieuw een wervelend muziekspektakel, met optredens van de kandidaten voor de Radio 2 Zomerhit: Blanche, Delv!s, K3, Laura Tesoro, Milo Meskens, Natalia, Niels & Wiels, Slongs Dievanongs, The Dinky Toys en Van Echelpoel. Showbizz Bart is de sympathieke barman in de Showbizz Bar en babbelt tussendoor met de artiesten over hun zomer.

Ook de Nederlandse rapper Gers Pardoel zal zijn opwachting maken op het muziekfeest. Hij zal niet alleen optreden, maar reikt ook de Radio 2 muziektrofee voor Soloartiest uit. Ruben Van Gucht en Christel van Dyck komen de Radio 2 muziektrofeeën voor Doorbraak en Groep overhandigen. Vlaams minister-president Geert Bourgeois krijgt de eer om de winnaar van de Radio 2 Zomerhit bekend te maken.

Verbreekt K3 het Zomerhit-record van Belle Perez?

Op dit moment mag Belle Perez zich de ‘koningin’ van Radio 2 Zomerhit noemen. Ze won de muziekprijs al vijf keer, en dan nog wel vijf keer op een rij (2002-2006). Om die reden zal zij de liveshow openen met een speciale medley van haar vijf winnende zomerhits: ‘Me And You’, ‘Enamorada’, ‘Light Of My Life’, ‘Que Viva La Vida’ en ‘Ave Maria’.

Dat het een razend spannende uitreiking belooft te worden, is zeker. K3 heeft al vier Zomerhits op zak en kan dit jaar dus op gelijke hoogte komen met Belle Perez. Hanne, Klaasje en Marthe maken dit jaar kans op de titel van Radio 2 Zomerhit 2017 met het nummer 'Pina Colada' en zijn bovendien genomineerd voor de Radio 2 muziektrofee Groep.

Stemmen voor een van de tien genomineerden kan via de websites van Radio 2 en Eén. Tijdens de show kan er gestemd worden via televoting. Meer informatie over de Radio 2 Zomerhit vindt u op de website van Radio 2.

De tien genomineerden voor de Radio 2 Zomerhit zijn:

  • Blanche - City lights
  • Delv!s - Sunday interlude
  • K3 - Pina colada
  • Laura Tesoro - Higher
  • Milo Meskens - New beginning
  • Natalia - You've got a friend
  • Niels & Wiels - Skwon meiske
  • Slongs Dievanongs - Schoene Joenge
  • The Dinky Toys - The sweetest hangover
  • Van Echelpoel - Waddistjom

Radio 2 Zomerhit kan je live meemaken: vanaf 20 uur op de Zeedijk in Blankenberge, ter hoogte van de vuurtoren.

Radio 2 Zomerhit op de radio: vanaf 12.00 uur kan je een aangepaste programmatie volgen op Radio 2, inclusief de show en nabeschouwing.

Radio 2 Zomerhit op televisie: vanaf 20.25 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over