Comedians Wouter Deprez, Lieven Scheire en Xander De Rycke slaan de handen in elkaar en hosten Captain Comedy Club. De club opent op 23 en 24 oktober de deuren in Dendermonde. Bezoekers kunnen er de komende maanden terecht voor all things comedy: full shows en line-up nights, maar ook live podcasts, Q&A’s en comedy talks.

Deprez, Scheire en De Rycke brengen er niet alleen eigen soloshows, maar duwen ook bevriende comedians het podium op. Alex Agnew bevestigde alvast zijn komst voor een live special van zijn populaire podcast Welcome To The AA. Ook o.a. Bart Cannaerts, Amelie Albrecht en Jade Mintjens zullen er te gast zijn.

ORGANISATIE
Deprez, Scheire en De Rycke zagen de voorbije maanden heel wat shows geannuleerd door het coronavirus. Daarom nemen ze nu het heft in eigen handen. Dit doen ze samen met Working Class Heroes - hun managementkantoor - die instaat voor het productionele luik. En met City Sounds, een lokale vereniging die al jaren evenementen in de stad organiseert.

WOUTER DEPREZ
Wouter Deprez werkt momenteel aan een nieuwe voorstelling en brengt op 10, 11, 12 en 25 november try-outs van zijn nieuwe show. Deprez speelt niet alleen comedy, hij praat er ook graag over met collega’s. Tijdens The Art of The Jokenodigt hij o.a. Bart Cannaerts uit voor een comedy talk. Ze vertellen over wat ze goed (en slecht) vinden. Een blik onder de motorkap van de comedy, zeg maar.

LIEVEN SCHEIRE
Lieven Scheire kennen we tegenwoordig vooral als de man die het volk wetenschappen leert begrijpen. Maar in de eerste plaats is en blijft hij comedian. Hij host enkele line-up nights waarbij hij samen met enkele comedyvrienden stand-up speelt. Tijdens de live Nerdland podcast brengt hij zijn twee grote liefdes - comedy en science - samen. Scheire praat met Hetty Helsmoortel, Bart Van Peeren Jeroen Baert over zijn favoriete science comedy acts. Wie graag een beeld krijgt van de behind the scenes van Lieven Scheire, kan op 20 november terecht in Captain Comedy Club voor een Q&A.

XANDER DE RYCKE
Xander De Rycke schreef tijdens de lockdown een compleet nieuwe stand-up show: Uitgerust & Immuun. Hij bracht deze special afgelopen zomer o.a. op de Rock Werchter Zomerbar en speelt die nu ook in Captain Comedy Club. Maar daar blijft het niet bij. De Rycke host het Opening Weekend van de club. Hij brengt zijn populaire Mystery Corona Theater live op 30 oktober en zorgt voor een Halloween special met Jan Verheyen op 31 oktober. In november nodigt hij Amelie Albrecht, Jade Mintjens en Roosje Pertz uit voor een all female comedy night. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek is er ook een Q&A met De Rycke gepland.

LOCATIE EN TICKETS
Captain Comedy Club heeft onderdak gevonden in Het Fabriek in Dendermonde, op 20 minuten rijden van zowel Antwerpen, Gent als Brussel. Het pand doet in normale tijden dienst als dancing en als eventlocatie voor huwelijks- en bedrijfsfeesten. Gezien dergelijke activiteiten momenteel niet kunnen plaatsvinden, zal Captain Comedy Club er tot december zijn intrek nemen.

Bezoekers dienen vooraf een ticket te reserveren via captaincomedyclub.be. Er zijn tafels van 2, 3 en 4 personen beschikbaar. Tickets gaan aan een sneltempo de deur uit en verschillende shows zijn reeds uitverkocht.
De shows starten telkens om 20u00. Maar tickethouders kunnen er telkens vanaf 18u00 al terecht voor drinks en snacks. Captain Comedy Club wordt strikt volgens de geldende coronamaatrdegelen georganiseerd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: