De Britse band Wunderhorse heeft deze week hun single July uitgebracht, deze single is de opvolger van krachtige grunge-song Midas. Met deze twee singles geeft de band een voorproefje van hun aankomende album Midas, dat op 30 augustus uitkomt.

Daarnaast gaat de band in het najaar mee op tour met post-punk band Fontaines D.C. en zijn ze in augustus te zien op Lowlands.

Luister de single hier op Spotify.

Wunderhorse de Britse band rondom frontman Jacob Slater. Slater genoot van succes in de band The Dead Pretties, maar dit eindigde in een burn-out voor de toen erg jonge Slater. Wunderhorse begon dan ook als een soloproject, waarin hij zijn passie voor muziek maken weer heeft teruggevonden, maar het staat nu als volwaardige band met een vaste bassist, gitarist en drummer.

De band heeft een sound waar moeilijk één label op te plakken is. Het klinkt als een mix van grunge en indie met een psychedelisch randje. Het aankomende album is rauw, ongefilterd en klinkt alsof je er live bij bent.

De band over het album:

“When we first went into the studio to make this record, the only thing we were sure about is how we wanted it to sound; very imperfect, very live, very raw; no frills. We wanted it to sound like your face is pressed up against the amplifiers, like you've been locked inside the bass drum.”

Live:

16-18 aug: Biddinghuizen - Lowlands
16 + 17 november: Amsterdam - AFAS Live (support Fontaines D.C.)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over