Reggae Geel (Aug 2 & 3, 2024) haalt groots uit en voegt YG Marley toe aan de affiche. Deze nieuwe reggae-superster breekt al het hele jaar lang potten met zijn iconische nummer "Praise Jah in the Moonlight". Nu komt hij naar de bossen van Geel voor een exclusieve Benelux showcase!

YG is nergens in de regio nog te zien deze zomer. Bezoekers kunnen dus maar beter snel hun tickets op de kop tikken.

Reggae Superster: exclusieve show op 3 augustus

YG Marley, zoon van Lauryn Hill & Rohan Marley én kleinzoon van Bob Marley, raast als een zomerstorm over de planeet met zijn unieke fusie van reggae, hiphop en poppy beats.

Zijn debuutsingle "Praise Jah in the Moonlight" katapulteerde hem meteen richting internationale roem. Het werd niet alleen een virale sensatie op TikTok, de song verzamelde ook al een kwart miljard streams op Spotify - +270 miljoen én counting!

De fantastische show die hij enkele weken geleden gaf op Coachella ging al even viraal als z'n song. Aan deze rijzende ster valt dus niet meer te ontsnappen! Deze exclusieve Benelux-show is een unieke kans voor al z'n fans om hem live-on-stage te zien op zaterdag, 3 augustus. Enkel en alleen op Reggae Geel!

Artistic Director: "Maakte reggae in één klap weer populair bij miljoenen mensen."

"Reggae Geel heeft altijd hoog ingezet op de wortels én de toekomst van reggaemuziek in al z'n vormen", zegt Daniëlle Pater, Artistic Director van het festival. "YG Marley naar ons podium halen voor een exclusieve Benelux-show, past perfect bij de visie die we hebben - een totaalbeleving bieden voor onze bezoekers, die ze nergens anders terugvinden."

"We zijn niet alleen het meest relaxte festival van het land. Maar ook de plek waarop nieuwe, spannende artiesten ontdekt kunnen worden. We zijn trots om dit reggae-fenomeen op onze planken te zetten. Hij heeft het genre in één klap opnieuw populair gemaakt bij miljoenen mensen. Het wordt een show om niet snel meer te vergeten."

Daniëlle heeft nog een goeie tip voor bezoekers. "Het is de enige kans deze zomer om hem live aan het werk te zien in de regio én hij is waanzinnig populair, dus we verwachten een stevige toeloop op de tickets. Bezoekers doen er goed aan om er snel bij te zijn als ze YG live willen meemaken."

En de line-up was al geweldig

Reggae Geel 2024 kondigde eerder al andere topartiesten aan, waaronder Julian Marley & The Uprising, Arrested Development, Alborosie & The Shengen Clan, Cimarons, Skip Marley, Duane Stephenson, Marla Brown, Dezarie, Jah Lil, en BLVK H3RO. In het Dub Forest maken sound systems zoals Iration Steppas, King Original en Kibir La Amlak de nacht onveilig.

De volgende weken worden er nog meer spannende artiesten toegevoegd aan de line-up.

Reggae Geel: 4 podia, 2 dagen, + 120 artiesten

Reggae Geel 2024 maakt zich op voor een bloedheet weekend, met waanzinnige veel te beleven op 4 unieke podia:

  • Gold Stage: de beste live-performances in reggae, dancehall, afrobeats & hiphop - waaronder YG Marley.
  • Dub Forest: het bos waar dub soundsystems jongleren met diepe bassen en buitenaardse echo's.
  • Bounce Dancehall: de party hub waar de energie tegen de plinten klotst op het ritme van dancehall & afrobeats.
  • Yagga Yagga: Selectors van over de hele wereld toveren de beste rocksteady en vinyl schijven uit hun hoed, tijdens een authentieke trip naar de root van reggae.

Naast de muziek valt er nog héél wat beleving te rapen, met verrassende kunstinstallaties, geweldig straattheater, acrobatie, een reggae-fanfare, mobiele sound systems en véél meer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: