Delaware is de eerste single die de artiest via Warner Music Benelux uitbrengt

Over de totstandkoming van Delaware vertelt Yori: "De video van Delaware heeft een vrij bijzonder verhaal. Het begon eigenlijk toen een Noorse vriend aan mij vroeg of ik niet een videoclip wilde schieten in zijn watervliegtuig. Omdat we beiden van een goed avontuur houden. Hoe vet zou dat zijn, dus ik zei natuurlijk gelijk ja! Ik herinnerde me dat ik ooit een liedje had geschreven met vrienden in LA met de zin: “I heard you had a jet plane pacing through the fastlane, baby let’s fly. I wanna be so high, that I keep on falling..”

Dat moest het liedje worden voor de clip. Iedereen zei dat dit een veel te wild idee was, en dat het wel heel moeilijk ging worden dit te verwezenlijken. Maar een “nee” omdat het te veel werk is, of te moeilijk is, klinkt voor mij als een “ja.” And so we did... :) Regisseur Jurian Gravett heeft het dankzij zijn avontuurlijkheid en passie mede mogelijk gemaakt dit te realiseren."

2023 wordt het jaar van Yori. Niet alleen gaat de zangeres op tour langs de Nederlandse poppodia, maar in het nieuwe jaar verschijnt ook haar langverwachte nieuwe album dat in het teken staat van verandering. Zo komen Yori’s drang naar vrijheid en het zoeken naar extremen in haar nieuwe songs naar voren, maar ook de heartbreak waarmee ze heeft gedeald en het keihard vallen en weer opstaan na avonturen die minder goed afliepen.

Yori staat in 2023 voor meer durven, meer vertellen en meer geven. Niet gek dus dat haar sound van lief naar meer lef gaat en van akoestische gitaar naar meer elektronisch. Gooi daar een vleugje indie-pop, 80’s invloeden en catchy hooks overheen en je weet wat je van Yori kunt verwachten in het nieuwe jaar. Niet alleen op haar album, maar ook tijdens haar clubtour in april 2023.

Naast dat Yori de afgelopen jaren songs schreef voor artiesten als Roxeanne Hazes, Bente, Maan en Filous was ze op het podium te vinden in de band van Ilse DeLange bij haar vele optredens in binnen- en buitenland. In het verleden won Yori prijzen als de Grote Prijs van Nederland, de Amsterdamse Popprijs en de Sena Pop NL Award.

Tourdata:
08 april – Simplon, Groningen
13 april – Hedon, Zwolle
14 april – Paradiso, Amsterdam
15 april – De Vorstin, Hilversum
21 april – Victorie, Alkmaar

“Ik ben altijd al fan geweest van Warner, ik voel me erg thuis bij de visie en het gevoel wat Warner uitstraalt!” - Yori

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over