Daniel Howell en Phil Lester, samen bekend als YouTube-fenomeen Dan and Phil, zijn een Brits komisch duo dat een grote bekendheid en dito schare fans verwierf dankzij YouTube. Na een pauze van vijf jaar zijn ze niet alleen terug op hun YouTube-kanaal, maar ook in theaters. Met de nieuwe show 'Terrible Influence' touren ze na de zomer doorheen Europa, Noord-Amerika en Australië. De start van de tour vindt plaats op 4 september in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 28 juni via LiveComedy.be.

Wat het publiek precies mag verwachten van 'Terrible Influence', de nieuwe tour van Daniel Howell en Phil Lester, blijft nog even geheim. Wel zeker is dat Dan en Phil een hilarische liveshow beloven, waarin ze smeuïge verhalen afwisselen met theatrale plottwists, een kritische blik op sociale media en heel wat zelfspot. Het is nog maar de derde tour van het duo, na 'The Amazing Tour Is Not on Fire' (2015) en 'Interactive Introverts' (2018), die met 80 shows één van de meest succesvolle tours ooit is van YouTubers. Met 'Terrible Influence' komen ze voor het eerst als duo optreden in België.

Dan en Phil, respectievelijk sinds 2009 en 2006 actief op YouTube, ontmoetten elkaar in oktober 2009 en startten toen hun samenwerking waarin ze geregeld verschenen op elkaars kanaal. Tussen 2014 en 2018 plaatsten Dan en Phil regelmatig video's op hun gezamenlijk kanaal DanAndPhilGAMES. Van 2018 tot 2023 namen ze een pauze, waarin ze enkel nog voor hun individuele kanalen werkten. Dat ze een intens loyale schare fans hebben, werd duidelijk nadat de video over hun comeback maar liefst 1,3 miljoen keer bekeken werd. Naast early adopters op YouTube, vormden ze ook een tijdlang een radioduo bij BBC. Dan Howell bracht zijn solotour 'We're All Doomed' naar Koningin Elisabethzaal in februari 2023.

Tickets voor de volledige tour zijn te koop vanaf vrijdagmiddag 28 juni. De Belgische show op 4 september gaat in verkoop via LiveComedy.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over