Goele Bormans

Het cliché dat mannen niet zonder vrouwen kunnen wordt nog maar eens bevestigd door Nick en Fick van Snick. De twee tuinmannen zijn dik in de 60 maar wonen nog altijd samen met hun moeder. Als deze dan plots overlijdt op een reisje naar Benidorm weten de mannen geen raad. Zij leiden met succes hun hoveniersbedrijfje maar van het huishouden runnen weten ze niets af. Een bijkomend probleem is dat de begrafenis moet geregeld worden, in Benidorm. De laatste wens van hun moeder was namelijk daar begraven te worden. Ze willen die wens wel respecteren maar beide durven ze niet vliegen en worden ze ziek op de bus. Fick wilt eventueel wel met de fiets gaan, al is het weinig waarschijnlijk dat hij daar zo op tijd zal geraken. Als plots hun achterneef en tevens huisbaas Franky langs komt gaat er een lampje branden. Hij kan voor hen naar Benidorm vliegen en alles gaan regelen. Franky stemt na lang zagen van de broers in.

Er is echter nog een probleempje. De mannen zitten zonder vrouw en gezien Franky een kenner blijkt te zijn, zien ze in hem de perfecte kandidaat om voor hen een vrouw te zoeken. Franky ziet dit niet helemaal zitten maar wilt gerust helpen met hen op het internet te zetten. Nick is redelijk snel weg met facebook en maakt al direct vriendjes, waaronder Vanessa. Als Nick een foto van zichzelf doorstuurt op vraag van haar, bedenkt ze zich al snel en vindt ze Nick meer iets voor haar vriendin Claudia. Ze regelt een afspraak en Claudia komt langs, het was niet helemaal wat ze verwacht hadden, maar de vonk slaagt direct over. Claudia en Nick zitten op dezelfde golflengte en ze besluiten om al zeer snel te gaan samenwonen.

Een tijdje later staat Vanessa plots voor de deur. Ze komt voor Fick. Claudia vindt heel het zaakje niet echt pluis en komt er al snel achter wat Vanessa echt van plan is. Maar zal ze haar beste vriendin verraden en kiezen voor de liefde van haar leven? Of kiest ze voor haar vriendin en haar snode plannen?

Ruud De Ridder schreef dit blijspel en nam ook nog eens de rol van Nick op zich. Hij mocht zijn dagen slijten met Jan van Dyke die zijn broer Fick speelde. De combinatie van de twee levert vele hilarische momenten op. Vechtscènes, elkaar helpen, grappige dansscènes, het zit er allemaal in. Ann van Mechelen kruipt in de huid van de sluwe Vanessa en Anke De Ridder in die van de misschien iets wat simpele Claudia. Eén ding is zeker, Anke heb je nog nooit zo gezien. Een knappe prestatie die niet echt makkelijk was. Nick Delafontaine tot slot vertolkte de rol van Franky, die zich nogal sterk liet doen door zijn nonkels. De acteurs zetten een uitmuntend stuk neer maar het ging niet altijd even vanzelf. De acteurs konden het niet laten zelf een paar keer in de lach schieten. Maar kunnen we hen dat kwalijk nemen als je naar de sublieme mimiek van Jan van Dyke moet kijken? Terwijl Jan zijn gezicht in allerlei rare bochten wrong, was het toch moeilijk voor de andere om hun gezicht in de plooi te houden.

Ben je benieuwd wat er nu zo speciaal is aan Anke’s rol? Of wil je weten wat Vanessa nu eigenlijk van plan is? Heb je zin in een avondje sport en ontspanning? Verstand op nul en trainen van de buikspieren met al die lachwekkende scènes is gegarandeerd! Het is zeker de moeite eens een kijkje te gaan nemen. Het stuk kan je nog tot en met 6 december bewonderen in het echt Antwaarps teater.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: