Lokaal talent gezocht voor de Belfius Beach Boutique!

Voor het vierde jaar op rij is Festival Aan Zee een GRATIS festival! Op zaterdag 29 en zondag 30 april 2017 vormen het strand en de zeedijk van De Panne opnieuw het decor voor een bruisend en muzikaal lentefestival. Festival Aan Zee is dé opener van het festivalseizoen! We hadden reeds Natalia, Het Zesde Metaal, Ertebrekers, Brihang, Les Truttes, Westflag en DJ Maarten Vancoillie aangekondigd en vandaag kunnen we vijf nieuwe namen bekend maken voor het zondagprogramma.

Radio Guga, dat is de straffe live-band rond maestroloog Guga Baul! Guga is een begenadigd stemmenimitator en weet uit die gave al langer charmante comedy te puren. Maar de maestroloog heeft nog andere pijlen op zijn boog. Geruggensteund door een fantastische live-band trekt Guga de muzikale kaart met zijn ‘Radio Guga’! Trouw aan zijn talent kruipt hij in de huid en het strottenhoofd van de meest uiteenlopende binnen- en buitenlandse muzikale grootheden: van Ozark Henry, Gorki over Mumford & Sons, Novastar en Guido Belcanto tot zelfs Bob Marley en Elvis Presley. Guga tovert ze allemaal schijnbaar moeiteloos op het podium. Verwacht je aan een straffe live-band, maar uiteraard mét zangimitatie én de nodige humor. Na talloze festivalpodia en ontelbare uitverkochte theaters is het nu de beurt aan Festival Aan Zee! De hits én de maestro’s volgen elkaar in sneltempo op, allemaal live én samen op één podium. Radio Guga, Music Maestro!

ZwartWerk startte in 2013 en bestaat uit 3 MC’s en een DJ. Hun stijl slalomt tussen Afrohouse, hiphop, zouk en loyenge. De jury van Studio Brussel had exact 9 maten nodig om overstag te gaan voor hun track ‘Ding Dong’. De mix van aanstekelijke beats, Afrikaanse vibes en Nederlandstalige raps overtuigde meteen en uit ruim 700 inzendingen haalden ze moeiteloos de finale van ‘De Nieuwe Lichting’ 2015. De innige band tussen Studio Brussel en ZwartWerk resulteerde ook in hun EK Voetbal 2016 Anthem ‘Dance With The Devils’, waarvan de videoclip ondertussen meer dan een miljoen keer bekeken is op YouTube! ZwartWerk brengt de temperatuur op het strand van De Panne naar zomerse hoogtes!

Er zijn weinig zekerheden in het leven, maar een ervan is deze: mocht Manu Chao een priester zijn, de kerken zaten vol. Twintig jaar na zijn cultband Mano Negra en negentien jaar na zijn hitalbum 'Clandestino' heeft de Mestizo Messias nog steeds zijn apostelen rondlopen. Ook het Belgische Radio Negra verkondigt zijn evangelie maar doet dat wel met een geheel eigen toets. Ze coveren nummers als 'Mr. Bobby' en 'Me Gustas Tu' maar voorzien ze van een geheel eigen twist. Bovendien overtreffen ze de andere Manu Chao-coverbands door er nog fijne hits van Buena Vista Social Club, Bob Marley, The Specials... aan toe te voegen! Party!

Discobaar A Moeder begon als een cafégrap van twee bevriende vinylfreaks. Met hun platenbakken vol 45-toeren plaatjes draaiden ze ondertussen van in de kleinste bruine cafés tot in de grootste sportpaleizen en van Laundry Day en Pukkelpop tot op de Night of The Proms. Als geen ander krijgen ze een massa aan 't dansen waarbij geen enkele muziekstijl gemeden wordt, zodat zelfs de meest introverte ziel uit zijn cocon breekt! Is het strand van De Panne klaar voor de Ras en de Schele?

De KetnetBand is zonder twijfel de leukste kidsband van het moment! Charlotte, Maureen, Sien, Matthew en Gio reizen het hele jaar door het land rond om overal een onvergetelijke en knettergekke show te brengen. Samen met hun muzikanten zetten ze elk plein of elke tent op z’n kop! Zing mee met de coolste Ketnet hits en bewijs dat jij de grootste Ketnet-fan bent. Van Samson & Gert tot K3 en van Justin Bieber tot Ghostrockers,... Het wordt een feestje voor het hele gezin!

Lokaal talent gezocht voor de Belfius Beach Boutique

Voor het 2de jaar op rij krijgt lokaal muzikaal talent een plaats op het extra podium, namelijk de Belfius Beach Boutique! Voor de selectie van bands & artiesten werkt Festival Aan Zee samen met de Jeugddienst & Jeugdraad van De Panne. Op vrijdag 3 maart wordt een preselectie georganiseerd in jeugdhuis De Planke in de Boare. Inschrijven kan via info@festivalaanzee.be met link naar jouw muziek alsook wat meer informatie over jouw project/band/muziek!

Festival Aan Zee, dat zijn sterke live concerten in een overvolle concerttent en een groot aanbod animatie & straattheater op de zeedijk. Dit alles wordt nog aangevuld met kindvriendelijke activiteiten, georganiseerd door de diensten Jeugd en Sport in samenwerking met verschillende verenigingen uit De Panne. Kortom, de perfecte start van het nieuwe festivalseizoen!

Alle nieuws i.v.m. Festival Aan Zee is te vinden op www.festivalaanzee.be

Festival aan Zee is een 2-daags festival in De Panne, georganiseerd door vzw Festival Dranouter in samenwerking met Toerisme De Panne.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: