Vooraleer Deep Purple ‘Smoke on the water’ van het Tiense podium zal laten stomen krijg je al behoorlijk wat ‘fire in the sky’ van een stel uitstekende Belgische rockers: Zornik, The Sore Losers en The Kids! Daarmee is de line-up van vrijdag 29 juli compleet, en is ook de timing voor deze dag bekend:

  • 18.30 The Kids
  • 19.50 The Sore Losers
  • 21.30 Zornik
  • 23.30 Deep Purple

Tickets zijn beschikbaar via suikerrock.tickoweb.be en Ticketmaster

The Kids

Suikerrock is dertig, en deze jongens waren in Suikerrock jaar ‘0’ reeds tien jaar bezig: 40 jaar the Kids! Echter, nog nooit stonden ze in die hoedanigheid op het Suikerrock podium. There will be a first time for everything, en dit jaar mag er lekker ouderwets punky keet geschopt worden door Ludo Mariman en de zijnen. ‘Fascist Cops’ onder de Tiense kerktoren gaat nog steeds even in context klinken als toen u nog korte groene piekharen had!

The Sore Losers

De Suikerrock vrijdag gaat er eentje worden die de kasseien op de Grote Markt zal laten trillen. En dat zal niet in het minst aan Limburg’s finest liggen: The Sore Losers. Rauw, spannend en fuzzy, in strakke leren jackets gegoten ,gecontroleerd uitgespuwde en van een flink vetrandje voorziene blues en garage, samengesteld uit Limburgse dwarsliggerij. Minder hoef je niet te verwachten, want sinds debuutalbum ‘the sore losers’ gingen ‘Roslyn’ en het nauwelijks twee maanden oude ‘Skydogs’ telkens nog een flinke stap verder.

Stel zelf live vast: de vlekkeloze, soms rauwe, dan weer bijna Britpop-esque zanglijnen van Jan Straetemans, vlijmscherpe gitaaruithalen onder het frequente afvuren van hooks door gitarist Cedric Maes, en een ritmesectie van Alessio Di Turi en Kevin Maenen waar zelfs Black Sabbath bijna over zou uitglijden.

Een geweldige band om in een club een avond mee door te brengen (zoals onlangs in een uitverkochte AB), maar al helemaal op een open air festival, waar hun coherente en breed uitwaaierende songs meteen je beste vriend worden. Ze wandelen al jaren met de handen in de zakken naar de nummer 1 positie in de Afrekening van Studio Brussel, en verkopen hun concerten gewoon uit, zoals dat hoort.

Vrijdagavond 29 juli, u komt best op tijd!

Zornik

Het lijkt wel één grote birthday party dit jaar. Zo komt Zornik vieren dat ze 15 jaar bestaan, en ook en vooral duidelijk maken dat het weer goed is om als band op een podium te staan na een lange pauze. Er is sinds vorig jaar 'Blinded by the diamonds', het eerste rock album sinds 'Satisfaction kills desire' uit 2010, en er is opnieuw een beetje darkness in de teksten van Koen Buyse geslopen. Singles ‘My friend my stranger’ en ‘Home’ rocken als vanouds, en de optredens op Pukkelpop en onlangs in de AB waren een aangenaam weerzien. De hele band heeft er duidelijk terug zin in, en ze hebben een paar extra flight cases bij, vol met positive vibes. 15 jaar Zornik, dat zijn zeven albums, 17 awards en vooral heel veel hits. Snel dat podium op die vrijdag 29 juli!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Suikerrock
Datum: 
29 - 31 juli 2016
Locatie: 
Grote Markt, Tienen

Reservatie:

Meer over