Anne Marie Van Broeck

Naar jaarlijkse gewoonte staat Theater M ook het komende theaterseizoen met een eigen creatie in het Fakkeltheater. Dit jaar is dit met “Partnerruil”. Na de zes voorstellingen in thuisbasis Mechelen in januari en februari, komen ze in maart naar Antwerpen met deze feel good komedie. Twee echtparen zijn reeds verschillende jaren innig bevriend, maar deze relatie wordt “intiem”. Hoe zullen de twee koppels hiermee omgaan? Christophe Stienlet, Katrien De Becker, David Michiels en Ariane Van Hasselt stappen in de rol van Bert en Cristel, Jasper en Sofie. Het stuk is geschreven door Frans Ceusters die tot nu toe verschillende stukken schreef voor dit theatergezelschap.

Maar naast deze voorstelling heeft Theater M nog enkele andere producties die zij zullen brengen in hun theater in Mechelen (en op verplaatsing).

Theater M wil dit jaar ook kansen bieden aan nieuwe, jonge auteurs. Getuige ervan zijn deze van de twee andere eigen producties, namelijk “Jet & Lammes” en “Yallah, naar België”, waar respectievelijk Liesbet de Visscher en Youssef El Mousaoui & Helga Van der Heyden voor tekenen. Liesbet de Visscher werd zeer bejubeld met haar boek “Bambi Bosteels, berewijf uit Blazegem”, dus we kijken vol verwachting uit naar dit stuk. Youssef El Mousaoui & Helga Van der Heyden schrijven nog aan hun tekst, waarvoor ze al verschillende maanden interviews doen met vrouwen met Marokkaanse roots, wiens levens- en migratiegeschiedenis mee het verhaal zullen vorm geven.

Met “Jet & Lammes” wordt het seizoen in oktober echt gestart – met uitzondering van het éénmalige gastoptreden van Youssef El Mousaoui met zijn show “ Helemaal Alleen” in september - . Het stuk gaat over “een koppel zoals ge dat achter menig Vlaamse huisgevel tegenkomt”. Liesbet de Visscher vertrok voor haar tekst vanuit enkele insteken die door Theater M werden aangereikt, en creëerde aldus een pittig stuk. Wim Van de Velde, Hilde Van Wesepoel en Anke Helsen, die de personages vertolken, zijn zeker geen onbekende acteurs. Er is een themadiner voorzien in het kelderrestaurant op 20 oktober.

Relaties en relatievorming komen ook in het derde stuk aan bod, en dit thema wordt door Yves de Lathouwer, artistiek leider van het Theater M, samen met diversiteit, als rode draad gezien voor de producties in het komende seizoen.

De derde productie, “Yallah, naar België”, brengt het verhaal van de Marokkaanse en Turkse migratie naar België. Het idee kwam van Zineb El Boussaadani, Mechelse politica en werkzaam in Molenbeek, om iets te doen over de eerste generatie migranten. De auteurs Youssef El Mousaoui & Helga Van der Heyden zullen ook de (meerdere) rollen op zich nemen.

Tenslotte zal in juni 2018 het theaterseizoen worden afgesloten door een driedaags Improvisatiefestival, geproduceerd door Theater M. Naast de eigen producties zijn er ook volgend jaar verschillende gastproducties in het theater M in Mechelen. Voor de volledige programmatie verwijzen we naar hun website.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Locatie: 
Fakkeltheater en Theater M

Reservatie:

Meer informatie