Exclusieve, spraakmakende wereldacts, gepresenteerd in de grootste circustent van Europa, op de grootste markt van het land, dat is 'Wintercircus Vlaanderen'! De makers van het bejubelde circusfestival 'Sint in de Piste', dat ook dit jaar de laatste 2 weekends van novemberneerstrijkt op de Grote Markt van Sint-Niklaas, pakken voor de tweede editie van ‘Wintercircus Vlaanderen’ op 24 en 25 november 2022 uit met nieuwe, verbluffende wereldacts in een spectaculaire, nostalgische, maar tegelijk verassend eigentijdse show.

Het jongste broertje van 'Sint in de Piste'

...

Al meer dan 45.000 mensen hebben zich verzekerd van een zitje. Ook Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, James Cooke en Gert Verhulst hebben er véél zin in!

  • Jelle: “De muziek van Will Tura maakt deel uit van ons collectieve geheugen. Will heeft zo’n belangrijke rol gespeeld in de Vlaamse showbusiness, ik vind het fantastisch dat we zijn repertoire vieren met onze musical.”
  • Jonas: “Het publiek denkt daar hetzelfde over:
  • ...

De voorbije jaren trok Lieven Scheire door Vlaanderen en Nederland met een theatershow over DNA en menselijke genetica. Nu richt hij zijn blik op een nieuwe technologie die waarschijnlijk even ingrijpend zal zijn in ons dagelijks leven: Artificiële Intelligentie. Vanaf januari 2023 gaat hij op tournee doorheen de Lage Landen.

ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE
Zal jij ooit vragen aan je huiscomputer wat je aan moet trekken voor een bepaalde gelegenheid? De...

Met de aankondiging van nieuw studioalbum ‘Actual Life 3 (January 1 – september 9 2022)’ kondigt Fred Again.. ook een nieuwe reeks Europese shows aan. Op vrijdag 25 november staat de Britse artiest in AFAS Live in Amsterdam. De reguliere kaartverkoop start vrijdag 23 september om 11.00u.

De grensverleggende producer en artiest bracht twee eerdere, zeer persoonlijke, albums uit in zijn ‘Actual Life’ serie waarmee hij zich prominent op de...

Henk Rijckaert is terug. Vanaf oktober trekt hij opnieuw de theaters in met zijn comedyshow ‘Influencer’.

INFLUENCER
De voorbije jaren ontpopte comedian Henk Rijckaert zich tot een echte influencer. Zijn YouTubekanaal ‘Koterij’ telt intussen meer dan 30.000 abonnees. Ook door zijn aanwezigheid op alle andere socialemediakanalen zou je hem van influencerschap kunnen verdenken. Tijd om dat fenomeen eens grondig onder de loep te nemen, dacht Rijckaert. Begin dit jaar...

Fred Gibson bleef als producer lang in de schaduw van grote namen als Stormzy, Ed Sheeran en Charli XCX staan, maar brak tijdens de corona pandemie door met ‘Marea (we’ve lost dancing)’, een weemoedige houseplaat over de pijn van een lege dansvloer. De dansvloeren zijn gelukkig al een tijdje niet meer leeg en van weemoed is weinig sprake tijdens een live set van Fred again..

Hij doet het met gewaagde...

Na de uitverkochte en met 5 sterren bekroonde previews in de herfst van 2021, kan je vanaf 22 september 2022 op de industriële site van de Blikfabriek in Hoboken gaan kijken naar de Vlaamse versie van de Broadway-rockmusical ‘RENT’. 'RENT' is een productie die naar de keel grijpt, over een creatieve vriendengroep die worstelt met het najagen van hun dromen. Dit in een wereld van grote sociale en politieke onrust,...

Op donderdag 8 september verliet de cast van Josephine B. - een leven in revue de repetitieruimte om de aanwezige pers in het Theatercafé van het Fakkeltheater te laten genieten van een showcase van de voorstelling, dit in ware "roaring twenties" stijl.

"Het is hard werken," vertelt regisseur Martin Michel, "maar we zitten op schema en het wordt een prachtige voorstelling. Volgende week trekken we zelfs de studio in om...

Eind augustus stelde Studio 100 de nieuwe spektakel-musical Red Star Line voor tijdens een druk bijgewoonde persconferentie in het Pop Up Theater in Puurs. De productie slaat duidelijk aan bij het Vlaamse publiek, want na minder dan twee weken wordt de kaap van 50.000 tickets al vlot gerond. De wereldpremière is voorzien voor 19 maart 2023.

Red Star Line is de grote opvolger van de iconische succesmusical 40-45. Het belooft...

© Julia Wesely

Cross the bridge to timeless wonders

Voor de tweede keer in de geschiedenis neemt de Tsjechische Republiek zes maanden lang het Voorzitterschap van de Raad van de EU op. Een ideale gelegenheid om een breed cultureel programma in België te presenteren... En om de zalen van Bozar over te nemen met muziek, expo en cinema.

Niet minder dan 9 muzikale evenementen met Tsjechische musici en componisten staan op het...

'In het vampierenfeest bepaal jij je eigen unieke pad doorheen het verhaal'

De Proefkonijnen maakt familievoorstellingen waarbij het publiek rondloopt op een unieke locatie en op sleeptouw wordt genomen doorheen een wonderbaarlijke wereld. Voor hun nieuwe voorstelling halen de makers de mosterd in Londen met een concept dat in België nooit eerder gedaan is.

Eerder dit jaar kon je bij het theatergezelschap rondlopen in Raptorville waar je oog in...

Na elf jaar bouwen en renoveren opent het KMSKA de deuren met een uniek openingsfestival voor het publiek. Op zaterdag 24 september sluit 2manydjs de eerste festivaldag af. De broers Dewaele zijn een begrip in de sector. Al vele jaren veroveren ze de festivalpodia in binnen- en vooral buitenland.

De programmatie van het openingsfestival van het KMSKA is zonder meer uniek. Het brengt een eclectische mix van muzikale optredens,...

Pagina's