Koppen brengt op woensdag 2 december een reportage over de gevaren van sociale media bij jongeren, zoals groomen bijvoorbeeld. Koppen springt mee op de kar van het Sint-Lutgardisinstituut in Mol die met een experiment hoopt een schokeffect te bekomen bij leerlingen, leerkrachten en de ouders. De resultaten van dit experiment zijn toch wel opmerkelijk. En Koppen toont aan dat oud ijzer, afgedankte elektronische toestellen en ander 'afval' vol waardevolle metalen...

Op woensdag 2 december moet Sven De Ridder zich met een hockeyhelm beschermen tegen het wilde gesticuleren van zijn medespeler Lieven Scheire. Tine Embrechts wordt dan weer verrast met een exclusieve vooruitblik naar het debuut van haar zoon Oscar in ‘The Voice Kids’. En speciale gast Jonas Van Geel bezorgt gastvrouw Nathalie Meskens de schrik van haar leven.

Samen met Jonas Van Geel speelt Nathalie Meskens tv-programma’s na in de...

Op woensdag 2 december 2015 brengt FAROEK een brandend actuele internationale reportage: ‘Undercover bij Britse IS-vrouwen’. Een Britse journaliste ging een jaar lang undercover bij vrouwelijke aanhangers van IS. De operatie onthult hoe die vrouwen zich organiseren en voorbereiden om te vertrekken naar Syrië.

Onder de schuilnaam Aïsha en verborgen onder een sluier, zoekt de journaliste contact met aanhangers van IS in Groot-Brittannië. Ze komt terecht in een clubje van...

Vanavond reist Lieve Blancquaert in de derde aflevering van Wedding day naar Juchitan de Zaragoza, in het uiterste Zuiden van Mexico. Hier hebben vrouwen het voor het zeggen. Maar Lieves beeld van deze sterke vrouwen wankelt, wanneer ze ontdekt hoe koppels zich er verloven.

De toekomstige bruid wordt namelijk ontvoerd. Hier is een ontmaagdingsritueel aan gekoppeld dat uit de Middeleeuwen lijkt te komen.

Eva Vera, een bruid, vertelt: “Ik ben...

Vanavond kwam Karen Damen langs in Het huis. De voormalige "rosse van K3" laat in haar hart kijken, en vertelt over haar leven tijdens, maar ook na K3. Wanneer collega Kristel dan nog eens langskomt, halen ze bulderlachend herinneringen op. En af en toe vloeit er een traantje.

Maar bovenal is Karen helemaal zichzelf in Het huis. En heel eerlijk. "Ik ben niet bang dat ik uit de aandacht

...

In oktober volgend jaar komt Bryan Ferry naar België en speelt hij drie concerten waarin hij hits van Roxy Music en solowerk, covers en minder bekende parels uit zijn omvangrijk oeuvre zal opdiepen.

De invloed van Bryan Ferry op de hedendaagse popmuziek kan niet genoeg benadrukt worden. Sinds zijn debuut met Roxy Music in 1972, wordt Ferry internationaal geprezen als één van de meest vernieuwende en stijlvolste muzikanten uit de...

Het is nog maar een stipje in de verte, maar aan het eind van de tunnel schijnt de zon al. Geen groter contrast met een onheilspellende novembermaand dan de eerste drie dagen van juli, wanneer de zomer zijn officiële intrede in de hoofdstad doet tijdens Couleur Café 2016.

De 27ste editie van Couleur Café zal op Tour & Taxis plaatsvinden, van vrijdag 1 tot en met en zondag 3 juli...

De twee Zweedse zusjes van First Aid Kit, die in 2012 al een hit scoorden met “Emmylou”, staan weer in the picture door het gebruik van de eerste single "My Silver Lining" uit hun tweede album "Stay Gold" in een Renault reclame.

Voor hun laatste album haalden ze op muzikaal vlak alles uit de kast. De plaat werd geproduced door Mike Mogis (Bright Eyes, Monsters Of Folk) en door Nate...

We staan in Trix stil bij de dertigste verjaardag van het baanbrekende nummer ‘Walk This Way’ van Run DMC en Aerosmith. Samen met ‘Artist in Residence’ Toxic Shock gingen we op zoek naar een aantal lokale rock/metalbands, hiphoppers en beatmakers om verrassende muzikale samenwerkingen aan te gaan. Gingen de uitdaging aan:

Toxic Shock & Team Panini - Your Highness & NoMoBs - Black Swarm & Halve Neuro + EL-C (St....

Het danscollectief Flying Steps zorgde onlangs voor een spectaculaire voorstelling van Red Bull Flying Bach in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Het publiek hield zeventig minuten lang zijn adem in voor de originele interpretatie van Bach’s “Das wohltemperierte Klavier”. Acht dansers breaken, poppen en locken op de tonen van twee piano’s en elektronische beats en verleggen de grenzen tussen klassieke en stedelijke cultuur met hun urban breakdance choreografie. Op 19 en...

Zoals een eikenboom verandert naar gelang het seizoen en jaargetij, leest de muzikale biografie van de Belgische producer Oaktree (Adriaan de Roover) ook als een verhaal van organische verandering.

Na debuut-EP ‘Chapters’ (2014) en opvolger ‘Amalgamation’, samen met Avondlicht, staat zijn tweede solo-EP nu klaar in de coulissen.

“Oaktree intends to bridge the gap between the club and the bedroom, soundsystem and headphones” - Clash (2014)

Dust’ is niet zomaar...

Pagina's