Kim Gijsbrechts

Eerste optreden Destadsbader daverend succes

Van een toevallige deelname aan Steracteur Starartiest tot een aan de nok toe gevuld Sportpaleis. Dat is het muzikale carrièrepad van Niels Destadsbader. En al werd de Destadsbader misschien niet als winnaar gekroond van Steracteur Sterartiest, in tegenstelling tot zijn concullega Stan Van Samsang die één jaar eerder furore maakte in de BV-zangwedstrijd, toch plukt hij nog altijd de voordelen van zijn deelname aan de wedstrijd. Met als kers op de taart dit jaar een tweemaal uitverkocht Sportpaleis voor zijn show ‘Dertig’.

Met zijn tweede album ‘Dertig’, dat op 30 mei verscheen, koos Niels voor al zijn hits uit Liefde voor Muziek, aangevuld met 10 pareltjes van eigen makelij. Niels heeft duidelijk veel vrienden gemaakt de afgelopen jaren in BV land, met aanwezigen als Bart Peers, Kobe Ilsen, James Cook, Viktor Verhulst, heeft hij uitgebreide steun. Maar ook Nederland was van de partij met BN’er Nick, van Nick en Simon. Als dat nog niet genoeg is zorgt Stand-upcomedian Steven Goegebeur zelfs voor de introductie, en tegelijkertijd warming up. Ook zijn familie en vrienden werden ingeschakeld voor deze avond. Geprojecteerd op het grote zijscherm, tellen zij één voor één op tot 30, vooraleer het doek dan naar beneden valt en Niels zijn intrede maakt. Hij opent met het vrolijke ‘Paradijs’ dat hij speciaal voor zijn show gefinetuned heeft naar “Ik ken de weg naar het Sportpaleis.”

De sfeer zit er meteen in. Ook zijn tweede nummer ‘Jong’ straalt positiviteit uit. Al zeker wanneer zijn vaste basist een stukje meerapt. Beide heren lijken zich oprecht te amuseren met een big smile op hun gezicht. Maar dat is dan ook niet verwonderlijk. Zoals Niels het zelf al aangeeft. Voor zijn 29ste verjaardag waren ze met 14, voor zijn 30ste met 18.000!! Dat is niet slecht voor een verjaardagsfeestje. Iedereen doet ook zonder moeite wat Niels van hen vraagt, after all it’s his birthday. Zo maant Destadsbader tijdens het nummer ‘Vandaag’ iedereen aan op het middenplein om omlaag te gaan. Met succes. Het feest breekt los. Iedereen veert recht en blijft gedurende de rest van het nummer springend meefeesten als Niels vrolijk “Jump, jump.” roept.

Het mooiste moment van de avond komt iets later als Niels zich naar de tribune begeeft en plaatsneemt tussen zijn ouders. Een oprechte danklof kondigt de start van het nummer ‘Hey Pa’ aan. En vele aanwezigen kunnen het niet droog houden, waaronder Niels zijn trotse vader.

Ook even later op de avond spreekt Niels op emoties als hij het persoonlijke verhaal van zijn broer en vrienden deelt die problemen hadden met kinderen krijgen. Alsook wanneer hij het nummer ‘Speeltijd’ brengt, bijgestaan door zwart-wit beelden van hun tijd samen, een ode aan zijn overleden bandgenoot en vriend.

Zijn familie en vrienden zijn trouwens niet de enige die Niels in de spotlight plaatst vanavond. Zo heeft hij meerdere special guests, waaronder enkele bewoners van het dagcentrum Zonnestraal. Marie-Cecile Janquart is één van hen en meteen ook Niels zijn grootste fan. Enthousiast met enkele medebewoners jammen ze er op los. Je kan niet anders dan hier een goed gevoel aan overhouden. Ook Sarah Bettens maakt een verschijning en brengt samen met Niels hun tweetalig duet ‘Je bent me’. Koen Wauters doet dit even later over maar dan met ‘Vonken & Vuur’. Amusement gegarandeerd dus.

En zo gaat het verder. Enkele freestyle dansers paraderen op podium tijdens o.a. ‘Ik ben van ’t stroate’. Drumbands die verschijnen aan wederzijde van het Sportpaleis. Niels heeft duidelijk kosten nog moeite bespaard voor deze avond. En dat loont. Niels is goed op weg om in Clouseau’s voetsporen te treden qua enthousiasmeren van het publiek. Met zijn bisnummer ‘Ik heb je lief’ krijgt hij ook het zittend publiek volledig uit hun stoelen. En als dan, eindelijk, als afsluiter ‘Verover mij’ wordt ingeleid vrees ik even dat het dak er af gaat vliegen. Een waar kippenvel moment zoals Destadsbader het zelf aangeeft. De decibels vloeiden overmatig en heel Antwerpen moet geweten hebben dat Niels Destadsbader in het Sportpaleis stond. En hoe.

Kortweg van acteur, naar presentator, naar zanger. Er is niets wat dit multi talent niet tot een succes kan omtoveren. En met nog maar 30 jaar op de teller heeft deze jongeman een carrière om u tegen te zeggen. Met twee nieuwe Sportpaleisconcerten op de planning voor eind 2019 zal deze carrière nog wel even verder doorlopen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Niels Destadsbader
Datum: 
31-10-2018
Locatie: 
Sportpaleis
Meer over