De originele albums van de legendarische Nederlandse meidengroep Dolly Dots zullen vanaf vandaag op veler verzoek van fans in delen digitaal beschikbaar worden gemaakt. Het gaat in totaal om de volgende zes albums, die tot op heden enkel op fysiek producten te beluisteren waren:
Dolly Dots” (1979), “American Dream” (1980), “P.S. We Love You” (1981), “Take Six” (1982), “Display” (1983) en “Dolly Dots In Concert (Live In Carré) (1984).

Vandaag zijn de eerste twee albums digitaal uitgekomen, namelijk “Dolly Dots” en “American Dream”. Vervolgens zullen op vrijdag 12 april P.S. We Love You” en “Take Six” uitkomen en tot slot op vrijdag 19 april Display” en “Dolly Dots In Concert (Live In Carré).

De Dolly Dots werden in 1979 opgericht en zijn daarmee al ruim 40 jaar een fenomeen in het binnen- en buitenland: In oorspronkelijke formatie bestond de meidengroep uit Angela Groothuizen, Angéla Kramers, Anita Heilker, Esther Oosterbeek, Patty Zomer en de helaas te jong overleden Ria Brieffies.

In 1979 brachten zij hun eerste single(Tell It All About) Boysuit, wat een regelrecht succes was. Hun grootste hit in Nederland was 'Love Me Just A Little Bit More', maar ook buiten de grens was de band populair. Zo behaalde het nummer 'Radio' in Japan zelfs de platina status. 1984 was het meest succesvolle jaar voor de groep, gekenmerkt door een uitverkochte concertreeks in Carré, een eigen televisieserie en zelfs een eigen poppencollectie.

Dankzij de digitale distributie van het Dolly Dots repertoire kunnen fans nu eindelijk ook op alle streamingdiensten genieten van de originele albums.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: