Hij was amper de luiers ontgroeid toen hij al wist wat hij later zou worden. Het antwoord was ‘zanger’. Voor Gino Graus begon het op een familiefeest. Eerst nam hij deel aan de polonaise, maar het duurde niet lang voor hij de microfoon afnam van de plaatselijke deejay en zelf begon te zingen. Als een volleerde showmaster zorgde hij voor de nodige sfeer. De Brabander uit Den Bosch was al gauw de ster op het schoolfeest. Op 6 maart 2010 verscheen zijn eerste single ‘Een vriend’. Tevens won Gino de ‘Typisch Talent’ prijs. “Voor mij was dat onwezenlijk. Naast de onderscheiding was er nog een optreden aan verbonden. Voor ik het goed en wel besefte stond ik als 10-jarige op het podium met Marianne Weber. Nou, het zal je maar overkomen.” In de daaropvolgende jaren bracht Gino twee albums uit: ‘Stap voor Stap’ (2011) en ‘Uit mijn hart’ (2012). Op een muziekreis naar Turkije werd Gino Graus door Willie Oosterhuis ontdekt. De presentator van het beroemde Mega Piraten Festijnen was zo onder de indruk van Gino dat hij hem meteen een plek aanbood op z’n podium. Onder luid applaus van vele duizenden feestvierders werd Gino aangemoedigd. Hoe groot het succes ook werd, hij bleef altijd met z’n twee voetjes op de grond staan. “Mijn ouders en mijn entourage hebben mij zo opgevoed en ik vind het zelf ook de normaalste zaak. Succes is leuk, maar ook relatief. Je moet er zelf in geloven en zelfs al zit het soms tegen, dan moet je harder werken in plaats van te lopen zeuren. Dat is hoe ik er over denk!

Met zijn nieuwe single ‘Hey schat’ zet Gino Graus nu ook een stap richting Vlaanderen. “Ik krijg via de social media heel wat berichten en vragen wanneer ik naar onze Zuiderburen kom. Samen met mijn team – dat bestaat uit producer Edwin van Hoevelaak (Jeroen van der Boom, Nick & Simon, André Hazes Jr.) zetten we nu definitief die stap met een eerste single-release.

In tegenstelling tot het derde album ‘Zweven op de wind’ – waarbij Gino de hulp kreeg van songwriters George Baker en Jan Keizer (ex-BZN), waait er met ‘Hey schat’ een andere muzikale wind. “Dat klopt. Ik wil mijn repertoire beter afstemmen op hoe ik mij voel. Ik ben nu 16 en het voelt gewoon lekkerder aan als ik de richting uitwandel van Nederlandstalige popmuziek. ‘Hey schat’ is een positief, vrolijk liedje. Het is zeker geen schlager of, zoals ze het bij jullie zeggen, ‘hoempapa’. Een pittig, tof liedje dat perfect gedraaid kan worden op de radio. In combinatie met mijn videoclip denk ik dat we iets heel mooi in elkaar hebben gestoken”, zegt de kerel die begin september nog genomineerd was voor ‘Grootste talent van 2016’ op de Buma NL.

De clip van Gino Graus’ nieuwste single kan je hier bekijken. https://www.youtube.com/watch?v=oNg2zcIH5No

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over