‘Het beste dagje uit.’ Volgens de meest toonaangevende kranten van Nederland is een bezoek aan de 200 beroemdste schilderijen het beste dagje uit en een buitengewone, unieke ervaring. Vanaf 14 mei vindt deze expositie plaats in Studio’s Aalsmeer. Wereldberoemde schilderijen als De Mona Lisa, De Nachtwacht, Het Meisje met de Parel en American Gothic zijn hier van dichtbij te bewonderen en men mag met de meesterwerken op de foto gaan en ze zelfs aanraken.

Het geheim van deze expositie, waar tweehonderd kunstwerken te bewonderen zijn, is dat alle schilderijen digitale replica’s zijn. De geselecteerde meesterwerken zijn digitaal, via fotodruk, 3D printing, canvasprint, olieverf printing, foamboard printing en druk op hout, uitgeprint. Voor elk werk is de mooiste afdrukwijze gekozen.

Tijdens deze expositie zijn veel werken te zien die ook in het Amsterdamse Rijksmuseum hangen. Wim Pijbes, de directeur van Rijksmuseum, ergerde zich onlangs nog aan de klachten van bezoekers die de wachtrijen voor het museum te lang vonden. ‘Koop dan zelf een Rembrandt,’ liet hij weten. Met de expositie in Aalsmeer heeft de kunstliefhebber een extra mogelijkheid om, tegen een lagere toegangsprijs, dezelfde beroemde schilderijen te bewonderen.

Bijzonder is tevens het atelier waarin het publiek, onder leiding van de Nederlandse kunstenaar DionV, gezamenlijk een eigen schilderij kunnen maken.

De expositie 200 Greatest Paintings is vanaf 14 mei 2015 in Studio’s Aalsmeer te zien. De toegangsprijs is € 12,50 voor volwassenen en € 6,25 voor kinderen t/m 17 jaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: