2BE brengt vanaf maandag 26 oktober het 22e seizoen van het populaire Britse entertainmentprogramma Top Gear. Dit is meteen ook het laatste nieuwe seizoen met het vermaarde presentatietrio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Samen met de geheimzinnige racepiloot The Stig trakteert het trio de kijker op gierende banden en heel wat straffe uitdagingen.

Halsbrekende stunts, bijzondere roadtrips, een stevige portie pittige humor en het aanstekelijke enthousiasme van Jeremy, Richard en James: Top Gear staat sinds jaar en dag garant voor een stevige dosis entertainment. In dit 22e seizoen zal het trio naar goede gewoonte opnieuw heel wat supercars, maar ook andere minder voor de hand liggende voertuigen testen. Daarnaast staan er weer heel wat uniek uitgestippelde races en absurde challenges op het programma.

Ook bij celebs is Top Gear bijzonder geliefd. In dit nieuwe seizoen kruipen o.a. Ed Sheeran, Will Smith, Olly Murs, Gillian Anderson en Kiefer Sutherland achter het stuur. Doorheen de jaren deden al heel wat andere beroemdheden hen dat voor: onder meer Jamie Oliver, Hugh Grant, Lionel Richie, Usain Bolt, Tom Cruise, Cameron Diaz, Rowan Atkinson en will.i.am toonden al hun driving skills, wat vaak voor de nodige hilariteit zorgde.

In 2005 won Top Gear een Emmy-award in de categorie ‘non-scripted entertainment’. In datzelfde jaar werd het programma ook bekroond met een BAFTA-award in de categorie ‘best features’.

Aflevering 1 op maandag 26 oktober om 21.10

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May vatten het 22e seizoen van Top Gear aan met een bijzondere race door Sint-Petersburg: May in een kleine Renault Twizy, Hammond op een fiets en Clarkson met een hovercraft. Ook The Stig doet mee, al moet hij wel met tegenzin het openbaar vervoer nemen. Op het Top Gear testcircuit probeert Richard de nieuwe Lamborghini Huracan tot het uiterste te drijven. Daarna waagt wereldster Ed Sheeran zich met de Reasonably Priced Car aan zijn allereerste autorit ooit.

Aflevering 2 op maandag 2 november om 21.10

Jeremy, Richard en James gaan met een Nissan GT-R, BMW M6 Gran Coupé en een Bentley Continental GT op toeristische rondrit door Australië, maar ze moeten ook op zoek naar koeien. Kiefer Sutherland – beter bekend als Jack Bauer uit 24 – mag in deze aflevering met de Reasonably Priced Car een gooi doen naar een nieuwe recordtijd op het Top Gear-circuit.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over