Het Amerikaanse A Day To Remember staat op vrijdag 24 januari voor een exclusief optreden in 013. Met een ongebruikelijke mix van metalcore en pop zorgt de groep uit Orlando al jaren voor ijzersterke liveoptredens en bijzonder geslaagde albums. Dit jaar komt het nieuwe album uit. Tickets kosten € 25 (excl. servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 11 juli in de voorverkoop.

De Amerikanen bevinden zich in de voorhoede van de hedendaagse metalcore. Via Victory Records bereikt A Day To Remember een internationaal publiek met het album ‘For Those Who Have Heart’ (2007). De spijkerharde metalcore gemixt met aanstekelijke popinvloeden klinkt duidelijk verfrissend. Muziekblad OOR: “Waar bij veel bands poppy refreintjes erg goedkoop klinken of het allemaal wel heel erg zoet wordt, is het bij de band uit Florida een volmaakte mix van beide stijlen.”

A Day To Remember speelt over de gehele wereld in clubs en op festivals en bouwt daarmee verder aan een straffe livereputatie. Ook in Nederland is de groep uit Orlando een graag geziene gast. De heren schitteren op onder andere The Powerfest in de Melkweg en tijdens de Eastpak Antidote Tour in 013. Een conflict met platenlabel Victory zorgt helaas voor vertraging wat betreft nieuwe muziek. De opvolger van ‘What Separates Me From You’ (2010) laat al geruime tijd op zich wachten.

Inmiddels heeft A Day To Remember een gloednieuw album getiteld ‘Common Courtesy’ gereed en een volle agenda met optredens op grote festivals als Download, Rock Am Ring en Rock Werchter. Wanneer de nieuwe schijf in de winkels ligt, is nog niet helemaal duidelijk. Wat we in ieder geval wel weten is dat de groep begin 2014 een exclusief optreden in 013 geeft. Niet te missen dus!

A Day To Remember
Vrijdag 24 januari 2014 | aanvang 19:30 | zaal open 18:30
Tickets € 25 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf zaterdag 11 juli 2013
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: