Beide organisatie bundelen de krachten en bezorgen op 31 december maaltijden ter vervanging van Hobo’s oudejaarsfeest.

In deze koude, korte dagen willen dagcentrum Hobo en AB zij die extra kwetsbaar zijn in coronatijden een hart onder de riem steken. Ze slaan daarom de handen in elkaar en bezorgen op 31 december een oudejaarsmaaltijd aan thuisloze personen.

Al 10 edities lang organiseert dagcentrum Hobo een jaarlijks oudejaarsfeest voor meer dan 250 dak- en thuisloze mensen. Dit jaar strooit de coronacrisis roet in het eten en is een grote samenkomst niet mogelijk. Een alternatief dringt zich dus op en AB is maar wat blij dat ze dan mee de handen uit de mouwen kan steken.

Ook AB vindt dat oudejaar een feest voor iedereen moet zijn. Ze stelt daarom haar backstage keuken open voor deze fantastische organisatie en zal samen met Hobo een feestmaaltijd bereiden. Deze brengt ze dan op 31 december mee rond bij mensen die thuisloos en geïsoleerd zijn.

“We vinden bij AB dat iedereen een prettig eindejaar verdient, zeker nu in deze moeilijkere dagen. Het is dan ook fijn dat we kunnen bijdragen aan dit prachtig initiatief van dagcentrum Hobo.” zegt Tom Bonte, algemeen directeur van Ancienne Belgique.

Hobo en AB doen een warme oproep aan het AB-publiek om mee het verschil te maken voor zij die het extra moeilijk hebben. Dit kan door een oudejaarsmaaltijd te schenken aan een thuisloze via deze link.

Over Hobo:

Hobo is een dagcentrum voor dak- en thuisloze mensen in Brussel, waar vrijetijdsactiviteiten worden georganiseerd en mensen worden begeleid in hun zoektocht naar werk en stabiliteit. Ze zet volop in op sensibilisering rond de implicaties van dakloosheid.

Doorheen de coronacrisis opende ze verschillende onthaalcentra waar dak- en thuisloze personen terecht konden voor een warme maaltijd, een douche, of waar ze gebruik konden maken van tablets en pc’s in een rustgevende ruimte.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: