Absolutely Free Festival in Genk blijft ook dit jaar een unicum. AFF is het enige festival waar je je toegangsticket niet met harde euro’s maar met drie lege batterijen of afgedankte zaklampen betaalt. Tijdens de komende AFF-editie is iedere ingezamelde kilo batterijen goed voor een boom in een nieuw Natuurpunt-bos. Partner van de actie is batterijeninzamelorganisatie Bebat.

Het is heel eenvoudig: u brengt drie gebruikte batterijen of afgedankte zaklampen mee naar de feestweide en u bent er twee festivaldagen lang gratis bij. Geen gebruikte batterijen in huis of helaas vergeten? Dan kunt u aan de toegang van het AFF-festivalterrein een stukje n atuurgebied van Natuurpunt sponsoren. Daar betaalt u drie euro voor, goed voor 20 m² natuur.

Eén kilo batterijen = 1 boom
Afgelopen jaar, bij de eerste editie van deze batterijenactie, werd meer dan 600 kilo aan batterijen én 2.500 euro opgehaald. Maar alles kan beter, en daarom willen de initiatiefnemers er dit jaar – met uw gewaardeerde hulp - een extra lap op geven:

Voor iedere ingezamelde kilo schenkt batterijeninzamelorganisatie Bebat dit jaar namelijk een boom aan Natuurpunt. Eén raad: neem dus zo veel mogelijk batterijen mee naar de festivalweide, en bouw mee aan een groot AFF-bos.
Ook uzelf kan beter én slimmer worden van deze inzamelactie. Wie minstens tien lege batterijen of oude zaklampen meebrengt, maakt kans op een digitaal krantenabonnement (iPad, androïd tablet, computer,…).

Instrumenten bouwen met gitaarbouwer Sonic Youth
Absolutely Free Festival houdt van DIY, en daarom wordt samen met PXL Music op de festivalwei een unieke sessie instrumentenbouw georganiseerd onder leiding van Yuri Landman die in het verleden al bijzondere snaarinstrumenten bouwde voor Sonic Youth, dEUS, Blood Red Shoes en vele anderen. Deze jongbakken instrumentenbouwers krijgen op de festivalzaterdag ook de kans om samen een echt optreden te verzorgen met hun creaties.

Onder leiding van Yuri maak je, in een 4 uur durende workshop, je eigen zogeheten Triochord of Home Swinger die je na afloop naar huis mag meenemen. En nee, je hoeft echt geen superknutselaar te zijn. Wie pakweg een stukje IK EA tot e en goed einde kan brengen, is zeker welkom.
Op vrijdag 2 augustus wordt er geknutseld. Op zaterdag 3 augustus volgt er, tijdens het festival, een optreden. Samen met de Nederlandse muzikant/instrumentenbouwer stap je op het XPRMNT-podium om een optreden te geven met de eigen creaties.

Je betaalt wel een kleine bijdrage voor de sessies. Al wordt die met 30 euro (Triochord) en 100 euro (Home Swinger) bewust laag gehouden, je houdt er bovendien een volstrekt uniek unstrument aan over. Het aantal inschrijvingen is beperkt. Voor meer info en inschrijvingen neem je contact op met art@absolutelyfree.be.

Alle info: www.kissmyaff.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: