Op maandag 6 april zet Acht de paasvakantie op passende wijze in met de legendarische paasfilm Monty Python’s Life of Brian.

Een komische klassieker over een mislukkeling die door een misverstand wordt uitgeroepen tot messias, waarin vrolijk de draak wordt gestoken met religieus fanatisme en geweld in naam van God. 35 jaar geleden werd dit meesterwerk aan het kruis genageld wegens blasfemie; vandaag voert het menig lijstje van grappigste films aller tijden aan.

Dat de wereld ondertussen nog niet veel toleranter geworden is dan in de dagen van Brian, maakt er ook een brandend actuele film van, die de oplaaiende godsdienstwaanzin in historisch perspectief plaatst en een hoogstnodige relativerende noot brengt.

Op maandag 13 april is het dekking zoeken voor de met awards gebombardeerde jihadi-komedie Four Lions, over vier Britse would-be-terroristen die vooral aanslagen op de lachspieren plegen. Want een martelaar word je niet zomaar, en zeker niet dít stelletje klungelaars, al even hopeloos in de koran interpreteren als in kalasjnikovs en raketwerpers hanteren.

Twee zalige komedies kortom, waarmee een vrolijke paasvakantie gegarandeerd is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: