Don’t Follow Me, I’m Lost is de titel van de nieuwe EP van Admiral Freebee: vier recent verschenen tracks worden onder aanvoering van de nieuwe, aanstekelijke single Not In It 4 Loveop de luisteraar losgelaten, voorzien van schitterend artwork door Rinus van de Velde.

LUISTER HIER

Wie de voorbije maanden een beetje heeft opgelet, had het al in de smiezen: Admiral Freebee is terug. But not as we know him. Een vervelende armblessure – de huisarts was formeel: té hard gerockt – dwong Tom Van Laere om zijn gitaar tijdelijk aan de wilgen te hangen. Aldus stortte hij zich op ergonomisch verantwoorde keyboards, drumcomputers en allerhande electronica en nam hij de demo’s voor Don’t Follow, Me I’m Lost op met zijn smartphone. Waarna de admiraal maar liefst twéé verschillende bandbezettingen naar de studio sommeerde, voorzien van goed volk als Jasper Maekelberg (Faces On TV), Alan Gevaert (dEUS), Joris Caluwaerts (STUFF.) en Mario Goossens (Triggerfinger). Laag na laag gaven ze de tracks vorm, en ontstond een intrigerende nieuwe sound. Van het filmische pareltje No Ordinary Moments gaat het naar een vintage Freebee-refrein in On A Day Like This One. De klassieke melodie van The Wonder of Life drijft op een peinzende baslijn die de luisteraar naar het wonderlijke eindkoor leidt, en This Dream of You swingt op geheel eigen wijze de elektronische pan uit.

Ook vocaal zoekt Tom Van Laere nieuw gebied op, van donker en diep gemijmer naar ijzingwekkende falsetto’s, hier en daar in zwoele samenzang met Karolien van Ransbeeck (Few Bits), Billie Leyers en Judith Okon (Okon & The Movement).
Kortom: Don’t Follow Me, I’m Lost – het is niet alleen een uitstekende titel maar ook enigszins misleidend advies. Want wie bereid is Tom Van Laere op deze EP te volgen, vindt zichzelf alras terug in wonderschoon, nieuw muzikaal gebied. En verloren, nee, dat oogt de Admiraal allerminst!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over