Over een kleine 10 (!) dagen is er een nagelnieuwe AFF-editie! Op 7 & 8 augustus kan u in ruil voor minstens 3 gebruikte batterijen ruim 35 binnen- en buitenlandse acts komen ontdekken. En omdat AFF op verrassing blijft mikken voegen we vandaag nog 2 acts toe!

Met PETER KERNEL komt op 8 augustus een rasechte indie-act naar Genk. Peter Kernel is een driekoppig gezelschap met thuisbasissen in Canada, de Verenigde Staten en Zwitserland en speelt naar eigen zeggen ‘Primary rock’. Art-punk om de menselijke basisbehoeften te bevredigen: een beat, iets luids en een paar woorden! De voorbije 2 jaar deelde Peter Kernel de podia met o.a. Mogwai, Kurt Vile en Cat Power.

EL YUNQUE is dan weer een dissonant zootje ongeregeld. En dat bedoelen we héél goed. Het Hasselts viertal grossiert in post-rock noise, staat bekend om zijn uitzinnige liveshows en refereert daarbij aan grootheden als Swans en Lightning Bolt.

Daarnaast echter ook minder goed nieuws: DARK SKY cancelt zijn show op AFF. Klik HIER voor een volledig overzicht van de lineup!

AFF Fixt!

Onder de noemer ‘IEDEREEN FIXT’ wil Stad Genk Genkenaren de zomer aanzetten om aan ‘upcycling’ te doen (het hergebruiken van spullen door ze een tweede, creatief leven te geven). Als Genkse vereniging doet ook AFF doet zijn duit in het zakje!

Op zondag 2 augustus zal AFF tijdens de Genkse rommelmarkt samen met Bert Vliegen (Horses, Teen Creeps) en Bert Anthonissen (The Ant) een workshop geven over het creatief hergebruiken van kinderspeelgoed en afval als instrumenten. Afspraak op zondag om 9u aan het Blottebillentheater (Stationsstraat).

Helpende handen gezocht!

AFF zou er niet kunnen zijn zonder 200 vrijwilligers die elk op hun eigen manier de handen uit de mouwen steken. We zoeken echter nog hulp in de catering, de controleposten en tijdens de opbouw & afbraak!

Wil je het festivalleven ook achter de schermen eens meemaken? Aarzel dan niet en neem contact op met Sarah of Eva via vrijwilligers@absolutelyfree.be of bel via 0474/77.59.83

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: