In maart 2020 was Roots & Roses een van de eerste evenementen die de handdoek in de ring gooiden omwille van de pandemie-maatregelen. Maar op 30 april en 1 mei 2022 wordt Roots & Roses weer als vanouds opener van het openluchtfestivalseizoen!

Ons festival belichaamt de herwonnen vrijheid van de festivalgangers in zijn uitstekende en voor velen vertrouwde sfeer. Om deze terugkeer door de grote poort te vieren, halen we alles uit de kast : het festival duurt twee dagen en het programma was nog nooit zo ambitieus. Vandaag kondigen we 8 nieuwe namen aan waaronder deze Belgen:

Bertrand Lani & The Mudbugs, SONS, Deadline, Equal Idiots, High Jinks Delegation en Sloper & The Italian Job!

We blijven trouw aan onze Roots & Roses-fundamenten: een spetterende affiche vol roots, rock'n roll, garage, blues, folk, hedendaagse muziek en americana.
Het programma is eclectisch, maar de rode draad is dat alle bands op één of andere manier een link met de blues hebben.Naast de muziek, is er ook het andere credo van Roots & Roses: een aangenaam, gastvrij onthaal op de ruime festivalsite met nadruk op gezelligheid en duurzame ontwikkeling. Bier en fris van lokale producenten, versgemaakt & origineel festivalfood van topklasse! Bij ons ben je geen nummer-de-zoveelste-festivalganger, neen. Je kunt er genieten van alles wat we aanbieden.

Muziek

Het programma van ’22 weerspiegelt de euforie van ‘de terugkeer’. Nog nooit presenteerde Roots & Roses een zo sterke en gevarieerde affiche. En dat gespreid over twee dagen!

Het muzikale deel van het evenement vindt plaats op twee podia met een eigen karakter, elk in hun eigen feesttent. Op het ene podium hoor je moderne folk, akoestisch en traditioneel. Het andere podium is elektrisch, rock'n roll vol energie en hedendaagse sounds. Het eerste ademt een landelijke ‘rurale / folky’ sfeer uit, het tweede stedelijk ‘urban’ dynamiek.

Intussen hebben we al flink wat buitenlandse namen van de line up bekendgemaakt. Vandaag kondigen we de Belgische bands aan die acte de présence geven, alsook The Limiñanas uit Perpignan, de kers op de flinke internationale taart.

Wat Belgen betreft, wordt het beuken en swingen bij Bertrand Lani & The Mudbugs, SONS, Deadline, Equal Idiots, High Jinks Delegation en Sloper. Er speelt ook een gelegenheids-supergroep: The Italian Job! Een rock 'n roll-maffia van Italiaanse muzikanten uit onze contreien. Power to the Tchitchos! De bendeleden: Marcella Di Troïa (Black Mirrors), Romano Nervoso, Lord Benardo (Boogie Beasts), Jérémy Alonzi (Experimental Tropic Blues Band) en tenslotte Mario Goossens van Triggerfinger en Sloper! OK, die laatste is dan wel een Belg, maar hij heet Mario en past dus in het concept. De band heeft alvast zijn versie van de door Fred Lani geschreven festivalhymne Roots & Roses opgenomen.

30 APRIL
The Black Lips
, een van de meest furieuze acts uit de moderne rockscène zet de feesttent op stelten met hun levendige punk.

The – oh, grote verrassing! - Flamin’ Groovies, de opzwepende Fleshtones, de messcherpe Godfathers en ook de Morlocks geven een staaltje van de beste garagerock.
Nine Pound Hammer slaat de spijkers met koppen. De Portugezen van Black Wizards zorgen met hun stonergeluid voor de onmisbare psychedelische toets.

GA-20, Jake La Botz, Trixie & The Trainwrecks en Jesse Dayton nemen Lessines mee langs de wegen van de moderne blues en americana, met als verrassende gids de bluegrass van de Moonshine Wagon uit Spanje

1 MEI
Reverend Horton Heat
en Rocket From the Crypt – allebei cultnamen in hun scène & de super-headliners van de gecancellede editie 2020 - zijn erg blij dat ze er bij kunnen zijn .

The Limiñanas worden getipt als één van de hoogtepunten van het programma. Ook The Inspector Cluzo, één van de sterkste acts van het aangepaste programma van 2021 neemt deel aan het XL Roots & Roses festival. Parlor Snakesvervolledigt dit Franse drietal met hun allereerste optreden in de festivalgeschiedenis.

Ultieme garagerockers The Lords of Altamontspelen dit jaar – eindelijk!! — op Roots & Roses net als hun scene-genoten The Cynics. De psychedelische rock van Siena Root betovert ook de grootste liefhebbers van het genre. Chatham County Line laat bluegrass over de velden van Lessines galmen alsof het er altijd al thuishoorde.

Line-up

April 30th: The Black Lips, The Fleshtones, The Godfathers, Flamin' Groovies, The Morlocks, Jake La Botz, Moonshine Wagon, Nine Pound Hammer, Trixie & The Trainwrecks, Jesse Dayton, GA-20, Sons, The Black Wizards, Bertrand Lani &The Mudbugs
1st of May: Reverend Horton Heat, Rocket From The Crypt, The Limiñanas , The Lords Of Altamont, The Inspector Cluzo, The Italian Job, Chatham County Line, Sloper, The Cynics, Siena Root, Equal Idiots, Parlor Snakes, High Jinks Delegation, Deadline

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Roots & Roses Festival
Datum: 
30 april & 1 mei 2022
Locatie: 
Lessen / Lessines

Reservatie:

Meer over