Na 21 edities in Bree verhuist het Afro-Latino Festival naar Genk. Het Thor Park, de voormalige steenkoolmijn van Waterschei, werd de afgelopen jaren gerestaureerd tot een prachtige erfgoedsite in een hoogwaardig park voor hernieuwbare energie en technologie en wordt vanaf 2022 de nieuwe thuishaven van het Afro-Latino Festival!
In Bree beleefden we 21 geweldige edities, we groeiden er van een klein festivalletje uit tot één van de grootste exotische muziekfestivals van de Benelux! We zijn de stad Bree enorm dankbaar voor de mooie tijd en de goede samenwerking!
Tijdens de coronaperiode staken we de koppen bij elkaar en zochten we naar manieren om het DNA van Afro-Latino te versterken en onze bezoekers nog meer toegevoegde waarde te bieden qua beleving, mobiliteit, duurzaamheid, verblijf en programmering. Dat leidde tot de verhuis naar een nieuwe toplocatie in Limburg en een aantal andere nieuwigheden. Alle details lees je hier!

Afro-Latino zal plaatsvinden op de terreinen naast het Thor-gebouw en rond de mijnschacht. De camping heeft een prachtig zicht op de mijnterril en het Nationaal Park Hoge Kempen. De mooiste festivalcamping van de Benelux!

Afro-Latino: New Names!

Voor de 22e editie van het Afro-Latino Festival programmeren we zoals steeds topartiesten en nieuw talent uit Afrika, Latijns-Amerika, de Caraïben en Zuid-Europa. Ook lokaal talent met een neus voor exotische of urban muziek komt ruim aan bod. Noteer 8 en 9 juli 2022 al maar met stip in je agenda. We gaan van 3 dagen naar 2 festivaldagen, maar wel van 4 naar 5 stages!

GENTE DE ZONA (Cuba - reggaeton / cubaton)
Dé bekendste en hotste Cubaanse band komt voor een exclusief Belgisch concert naar Afro-Latino! Hun Wereldhits zijn ‘Bailando’ feat. Enrique Iglesias (2014), ‘La Gozadera’ feat. Marc Anthony (2016) en ‘Ni Tu Ni Yo’ samen met Jennifer Lopez uit 2017. In 2021 wonnen ze 2 Latin Grammy’s (Song of the year en Best urban song) met ‘Patria y Vida’.

JUANES (Colombia - latin rock)
Juanes vult in Zuid-Amerika al meer dan 20 jaar voetbalstadions met zijn concerten en in België was hij al te zien in het Sportpaleis, Vorst Nationaal en op TW Classic. Dit jaar komt hij voor zijn 3e keer naar Afro-Latino! Telkens wist hij het publiek helemaal in te pakken met zijn stevige latin rock afgewisseld met heerlijke ballads. Wereldwijde milionsellers: ‘A Dios le Pido’, 'Es Por Ti’, ’Fotografia’, ‘La Camisa Negra’,’Para tu Amor’, ’Me Enamora’ en in 2019 nog ‘Bonita’. Zijn enige show in België!

GRUPO EXTRA (Dominicaanse Republiek - bachata urbano)
Wat ‘Grupo Extra’ zo aanstekelijk maakt is hun eigen typische urban sound, bachata urbano, zeker één van hun belangrijkste troeven van hun internationaal succes, naast hun sterke liveperformance on stage. Met kleppers als ‘Quiero Fiesta’, ‘No Se Como Me Enamore’, ‘Me Emborrachare’ en ‘Hoy Se Babe’ krijgen ze elke vloer vol! Na hun meer dan gesmaakte doortocht op Afro-Latino 2018, is het de hoogste tijd dat we ze terug op jullie loslaten.

GRACE (België - r&b)
Grace Khuabi won in 2021 onder haar artiestennaam Grace ‘The Voice van Vlaanderen’. Op haar eerste single ‘Freedom’ zingt ze in het Engels en in het Frans, die dualiteit zorgt ervoor dat de song naast de frisse aanstekelijke Afrikaanse r&b-touch zeer dynamisch is. ‘Freedom’ leverde Grace intussen een paar miljoen streams en een gouden plaat op! De nieuwe single ‘No Fool' werd begin maart gelanceerd. Toptalent van eigen bodem!

Start Ticket Sales!

Woensdag 23 maart om 10u start de online ticketverkoop via deze link (of via de blauwe TICKETS-balk in deze mail).
De reeds gekochte Early Bird Tickets (gekocht voor de door corona uitgestelde edities van 2020 en 2021) blijven geldig. Deze tickethouders worden via een aparte mail verder ingelicht

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Afro-Latino Festival
Datum: 
8 & 9 juli 2022
Locatie: 
Tor Park, Genk

Reservatie:

Meer over