Plop en het Vioolavontuur is goed op weg om dé kinderfilm van 2006 te worden, en het jaar is nog maar pas begonnen.

Meer dan 170.000 Vlamingen en Nederlanders hebben de film al gezien! Dat is een hoop volk, zeker als je weet dat de film nog maar een paar weken uit is! We verwachten dan ook dat het bezoekersaantal nog flink zal toenemen de komende weken. In Vlaanderen lokte de film ruim 67.000 bezoekers, in Nederland gingen liefst 105.000 toeschouwers voor de bijl. Alweer een Vlaamse topfilm dus voor Studio 100: deze 5de Plopfilm zet een mooie traditie verder. In Nederland is Plop en vioolavontuur goed voor de 4de plaats in de top 10, na blockbusters als King Kong en Harry Potter: Harry Potter en de Vuurbeker. Kabouters mogen dan klein zijn, hun verwezenlijkingen zijn dat duidelijk niet.

In Plop en het vioolavontuur raken kabouter Plop en zijn vrienden helemaal in de ban van muziek dankzij Anna, een meisje van acht. Wanneer ze tijdens een wandeling hemelse klanken horen opstijgen uit een knus huisje aan de rand van het kabouterbos, kunnen ze hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaan ze een kijkje nemen. Dat loopt volledig uit de hand en draait er op uit dat Anna haar kostbare viool laat vallen. Die is helemaal stuk en morgen heeft ze een belangrijk optreden! Hoe kunnen de kabouters haar helpen? Het wordt een spannende race tegen de tijd…

Plop en het vioolavontuur, met Walter De Donder, Chris Cauwenberghs, Agnes De Nul, Aimé Anthoni, Ellen Van Gelder, Bert Cosemans en natuurlijk Frans Bauer als kabouter Amadeus !

NU IN DE BIOSCOOP!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: