April staat gelijk aan ‘birthday month’ voor Alex Agnew en Andries Beckers. Deze maand bestaat Welcome To The AA exact vijf jaar. Om dat te vieren, brachten ze afgelopen vrijdag een bijzondere live special in Arenberg Antwerpen. En er is nog meer verjaardagsnieuws: de beste verhalen uit de podcast worden gebundeld in een boek. ‘5 Years of Welcome To The AA’ is vanaf nu verkrijgbaar.

DE PODCAST
Twee vrienden die jarenlang een intense punkspirit deelden, wilden niets liever dan inspirerende mensen ontmoeten en hen verhalen laten vertellen. Ze vonden vijf jaar geleden een thuis in de toen nog prille wereld van podcasts en YouTube. Ondertussen is Welcome To The AA een begrip geworden. Aan de iconische tuintafel van Alex Agnew en Andries Beckers - ergens op een zolderkamer in Antwerpen - hebben de grootste namen uit ons land én opkomende talenten al mogen aanschuiven.

De podcast is dankzij de ontspannen sfeer en diepgaande vragen geliefd bij honderdduizenden luisteraars. Het is een gegeerde plek geworden voor elke gast die iets te vertellen heeft en bewijst dat interessante gesprekken geen tijdslimiet verdragen.

Dat succes werd afgelopen vrijdag nogmaals bewezen in een tot de nok gevulde Arenbergschouwburg. Het werd een exclusieve live special met topgasten van formaat. Namen plaats aan de tafel: Karel Sabbe, Pat Krimson, Xander De Rycke, Robin Pront & Charlotte Timmers en Lionel D.

"ALS JE ZELF KON KIEZEN, WAT VOOR SOORT TV-PROGRAMMA ZOU JE DAN WILLEN MAKEN? DIE VRAAG WERD ME VROEGER WEL VAKER GESTELD. IK ANTWOORDDE ALTIJD: EEN LONG-FORM INTERVIEW TALKSHOW. ÉÉN GAST, ÉÉN VERHAAL." — ALEX AGNEW

"IN HET MAKEN VAN PODCASTS VOND IK TERUG WAT ME JAREN EERDER ZO HAD AANGETROKKEN IN PUNK EN HARDCORE MUZIEK. IK VOELDE ME VRIJ, WANT IK KON ALLES DOEN EN ER WAREN WEINIG REGELS." — ANDRIES BECKERS

HET BOEK
Het werd hoog tijd om het beste uit de hand gelopen idee van Agnew en Beckers in een boek te gieten. ‘5 Years of Welcome To The AA' is een fysieke throwback naar alle 250 afleveringen die de voorbije vijf jaar online kwamen. Een echt collector’s item met extra verhalen, behind the scenes beelden en een inkijk in de uitgebreide gadget-collectie die de WTTAA-opnamestudio kleuren. Een naslagwerk vol details, geheimen en herinneringen. Maar vooral: een must-have voor iedereen die houdt van inspirerende verhalen.

5 YEARS OF WELCOME TO THE AA verschijnt via Borgerhoff & Lamberigts en is nu verkrijgbaar in de boekhandel en via de WTTAA-website.

DE WELCOME TO THE AA PODCAST heeft vandaag Rico Verhoeven als gast. De live special vanuit Arenberg Antwerpen komt volgende week, op maandag 24 april, online. De podcast is te beluisteren via alle podcast-kanalen en op YouTube.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: