© Kurt Van Rompaey

De muziekbox wordt een week lang aan de kant geschoven om plaats te maken voor Brussels Philharmonic. Een zestigkoppig orkest met alles erop en eraan. Van violen en contrabassen over hoorns en dwarsfluiten tot pauken en triangels en alles daartussen. De muziekjes doorheen de uitzendingen komen voor één keer uit het repertoire van Mozart, Beethoven, Grieg en andere popsterren van de klassieke muziek.

Nadat hij maar liefst vijf keer in zijn dooie eentje voor een uitverkocht Sportpaleis stond, trekt Alex Agnew terug naar de “gewone” zalen. Met een nieuwe show, Interesting times genaamd. Wat hij allemaal interesting vindt aan de times die we beleven, vertelt Alex in De laatste show.

Woensdag is het exact 25 jaar geleden dat de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol stierf na een galblaasoperatie. Chef-cultuur Marc Didden vertelt over soepblikken, Elvis in vier kleuren, The Velvet Underground en vooral over de wonderlijke figuur Andy Warhol zelf, en hoe hij de kunstwereld volledig door elkaar heeft geschud.

En schrijfster, cabaretière en columniste Paulien Cornelisse komt ook nog eens langs. Na het succès fou van haar eerste boek Taal is zeg maar echt mijn ding (meer dan vierhonderdduizend exemplaren!) is er nu de opvolger: En dan nog iets. Ook dat boek staat vol met even onnuttige als amusante analyses van ons taalgebruik. Zoals ze zelf zegt: “Niet zoals mensen met elkaar zouden moeten praten, maar over hoe ze dat per ongeluk doen.”

De laatste show: van maandag tot donderdag rond 22.00 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: