Op vrijdag 8 november zet Thomas Vanderveken in Alleen Elvis blijft bestaan samen met Bogdan Vanden Berghe rechtstreeks het weekend in. De rode draad door het liveprogramma is een reeks beeldfragmenten waardoor we de directeur van 11.11.11 beter leren kennen. Welke beelden hebben hem ontroerd, geprikkeld en gevormd, of gewoon aan het lachen gebracht? Wat zijn de invloeden, wat ‘maakte’ hem tot wie hij vandaag is?

Hij geeft toe dat er eigenlijk ‘Theodoor’ op z’n paspoort staat. Bogdan Vanden Berghe is directeur van de koepelorganisatie 11.11.11 en hét gezicht van ontwikkelingssamenwerking in Vlaanderen.

Hij is 43 jaar jong en vader van twee. Zijn vriendschap is onvoorwaardelijk. Hij verloor zijn hart aan Antwerpen en aan Afrika. Idealist pur sang maar vergis je niet: geen geitenwollen sokken maar strak in het pak. Jaap Kruithof is nog altijd één van zijn grote voorbeelden. Bob Dylan zijn compagnon de route.

Hij fietst, zwemt en loopt regelmatig de goeie ziel uit z’n lijf. Rebel met een missie, weltschmerz met een kort lontje. Licht ontvlambaar, onversneden en dynamisch. Het goede doel is nog nooit zo sexy geweest.

Alleen Elvis blijft bestaan – Bogdan Vanden Berghe : vrijdag 8 november, om 21.20 u. op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: