In Alleen Elvis blijft bestaan zet Thomas Vanderveken samen met een boeiende gast rechtstreeks het weekend in. De rode draad door het liveprogramma is een reeks beeld- fragmenten waardoor we de gast beter leren kennen. Welke beelden hebben hem of haar ontroerd, geprikkeld en gevormd, of gewoon aan het lachen gebracht? Wat zijn de invloeden, wat ‘maakte’ hem of haar tot wie hij of zij vandaag is? Op vrijdag 25 oktober nodigt Thomas muzikant Wannes Cappelle uit.

Als tiener droomt hij van een leven als topsporter. Hij wordt zelfs Belgisch kampioen triat- lon, bij de jeugd. Daarna wil hij godsdienstleraar worden maar het is pas aan de Studio Herman Teirlinck dat de West-Vlaming echt zijn draai vindt. Vandaag is hij de frontman van Het Zesde Metaal, een band die al twee albums uitbracht en in 2012 een MIA-nominatie in de categorie ‘Nederlandstalig’ weet te veroveren. Het aanstekelijke hitje Ploegsteert – een ode aan wielrenner Frank Vandenbroucke - is daar wellicht niet vreemd aan.

Wannes Cappelle schuift vrijdag 25 oktober aan tafel bij Thomas Vanderveken en hij brengt negen verse beeldfragmenten mee. Uiteraard verloochent Wannes zijn roots niet én kiest hij voor een Westvlaams icoon maar ook IJsland – het land van zijn vrouw – mag niet ontbreken. Wannes brengt een streepje muziek mee, maar ook cabaret, film en sport.

Wannes Cappelle in Alleen Elvis blijft bestaan: een ex-atleet met het hart op de tong, een nuchtere zanger uit Wevelgem met een voorliefde voor het hoge noorden. Een man die houdt van traagheid en emotie maar die zijn ambities niet verstopt...

Alleen Elvis blijft bestaan – Wannes Cappelle: vrijdag 25 oktober, 21.30 uur op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over