Speels, bruut en onvermijdelijk presenteert de Amsterdam Klezmer Band haar nieuwste elektronische avontuur: Blitzmash.

Was ‘selfie’ het woord van 2013, dan is Blitzmash dat voor 2014. In opmaat naar de release van hun nieuwe album lanceert de Amsterdam Klezmer Band de single ‘Op je hoede’, feat. Lilian Vieira. Vervolgens start op 27 februari deBlitzmash-tour in Paradiso/ Amsterdam met de feestelijke release van het Blitzmash album. En om goedgezind het weekend in te gaan, check hier de clip van “Op Je Hoede”

BLITZMASH album

Zeven jaar na hun succesvolle elektronische Remixed-project komt de Amsterdam Klezmer Band met het vervolg Blitzmash. Op Blitzmash combineert de groep haar unieke mix van klezmer & balkan met mash-scherpe percussie & elektronica.

De AKB werkte voor dit album samen met producent Jori Collignon (Skip & Die, Nobody Beats the Drum) en een tof stel gastmuzikanten waaronder Kyteman, Benjamin Herman, Lilian Vieira, Kivilcim, Yuriy Ghurzy, Cata Pirata, Orhan Osman en Pauni Trio. Een muzikale crash die resulteert in een ultieme Blitzmash.

  • Singles:
    ‘Op je hoede’ (featuring Lilian Vieira), release Out Now!
    Youtube-clip 'Op je hoede' live now
  • ‘Vodka’ luister via Youtube (release jl.dec 2013)
    Verkrijgbaar via itunes, spotify, deezer
  • Album Blitzmash
    Release: 27 februari
    In de winkel: vanaf 7 maart
    Label: Vetnasj Records
    Distributie: Coast to Coast

De Blitzmash tour
Voor het Blitzmash-project heeft de AKB heeft haar vaste bezetting uitgebreid met Adam Bar-Pereg (toetsen/drum FX) en Mischa Porte (drums) voor nog meer dance -power. Het resultaat is een ultiem rockende en groovende Amsterdam Klezmer Band XL. Want dat doen ze! En dat is 't! BLITZMASH!

De Amsterdam Klezmer Band
De AKB tourt al jaren met veel succes door Europa. De groep staat altijd garant voor groot feest op grote festivals als Sziget en Lowlands, maar ook op gerenommeerde podia zoals het legendarische Théâtre de la Ville (Parijs), Balkan Trafik (Brussel) en North Sea Jazz (Rotterdam). AKB staat synoniem voor genieten en uit je plaat gaan. Met Blitzmash maakt de band weer een grote sprong voorwaarts.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: