Afgelopen augustus gaf Ben Harper het startschot van een akoestische tournee doorheen de Verenigde Staten in zijn thuisstad Clarement, Californië. Het is een onmiddellijk succes! De artiest speelt alle fantastische nummers die zijn carrière hebben getekend, van “Welcome To A Cruel World” tot “Get Up!”. Dankzij het bijzonder warme onthaal, beslist Ben Harper vandaag om zijn koers verder te zetten en de tournee ook naar de andere kant van de oceaan te brengen. En een Europese tour, daar hoort uiteraard een Belgische passage bij!

Als muzikant, songwriter en zanger met een uitzonderlijk talent, kent Ben Harper op dit moment gouden tijden in zijn reeds lange carrière. Naast het grote succes van zijn akoestische tournee is ook zijn nieuwste album ‘Get Up!’, een samenwerking met meester van de mondharmonica Charlie Musselwhite, een absolute voltreffer. De plaat komt binnen aan de kop van de Billboards Blues charts en is gedurende 24 lange weken niet weg te slaan uit de top 10. Aangezien het werk helemaal van de hand is van hem en Musselwhite, ademt het album logischerwijze volmaakte blues, gospel en rythm&blues uit.

Sinds de release van zijn debuutplaat in 1994 bracht Ben Harper maar liefst elf albums uit die even intens als geëngageerd zijn. Daarmee is hij een van de meest geliefde en gerespecteerde artiesten in de vier windstreken. Elk van zijn projecten is gemaakt met een enorme passie en toewijding, waardoor deze (te) unieke muzikant iedereen opnieuw weet te beroeren. Met een sprekend gemak wisselt hij af tussen reggae, gospel, funk, blues en rock ‘n’ roll. Zijn live-uitvoeringen zijn telkens weer groots, en vol overweldigende emoties. Zijn laatste zaalconcert bij ons vond plaats in 2006, in een Vorst Nationaal dat helemaal openbloeide door zijn aanwezigheid. Nu is hij terug, met een akoestisch concert dat ongetwijfeld in ieders geheugen gegrift zal blijven. Afspraak met Ben Harper op donderdag 1 mei in het Koninklijk Circus in Brussel! De voorverkoop voor dit concert begint op dinsdag 19 november vanaf 10u30.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ben Harper
Datum: 
Donderdag 1 mei, 20 uur
Locatie: 
Koninkijk Circus, Brussel

Reservatie:

02 218 20 15
Meer over