“Uitdagend in haar vorm en verleidelijk in melodie, is deze plaat een spel met ruimte en klank, een van Pierlés beste platen en een bewijs van haar internationale klasse.” **** DE STANDAARD over ‘Arches’

Na “Arches” is hier dan het aangekondigde tweede deel van de dyptiek “Arches/Cluster”. Het orgelconcept was nog niet uitgeput, nieuwe deuren openden, en de groep zat in een inspirationele stroom. En “Cluster” gaat inderdaad verder waar “Arches” stopte.

Het orgel wordt verder verkend, neemt soms een zeer prominente plaats in, wordt dan weer louter subtiel sfeerscheppend, verwordt soms tot een donkere drone. Zwart en lichtgevend tegelijk. Melancholisch en hartverheffend. Meer sensualiteit, de ritmes worden bijwijlen zelfs groovy.

De eerst single “The Golden Dawn” zet de plaat meteen op cruisesnelheid met een voortstuwende drum en een oorwurm van jewelste als refrein. Beluister de track hier:

‘Cluster’ verschijnt op 12 mei via [PIAS] Belgium op CD en digitaal. De LP (Vinyl versie) verschijnt op 19 mei via Consouling.

Exclusief kerkconcert in Laken

Net als vorig jaar wijkt An Pierlé uit naar een neo-gothische setting om haar nieuwe album voor te stellen. De Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken, die architect Joseph Poelaert plaatste op wandelafstand van het Koninklijk Paleis, is de perfecte setting om het nieuwe album ‘Cluster’ tot leven te brengen.

Dit indrukwekkende gebouw, dat de Koninklijke crypte herbergt, bevat grote orgels van de hand van Van Bever, die ook het orgels in de Dominicaanse kerk installeerde waaraan An Pierlé zetelde tijdens de Nuits Botanique 2016.

Het vergt heel wat minutieuse aanpassingen om de klank optimaal te krijgen, maar het resultaat is een dramatische, overweldigende ervaring.

Absoluut niet te missen !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over