Hij zit tussen uw oren. Iedereen die de 20ste eeuw bewust heeft gemaakt, moet zeker ooit André Brasseur (°1939) gehoord hebben. Zijn nummers kregen overvloedige airplay en waren in heel Europa populair als generiekmuziek voor radio- en televisieprogramma’s. Zijn grootste hit ‘Early Bird Satellite’ (1965) was een internationale millionseller.

Dankzij het platenlabel sdban, dat na al die jaren André's muziek terug uitbracht op de compilaties Funky Chicken en André Brasseur – Lost Gems From The 70’s, was hij na al die jaren terug te vinden in de de platenwinkels, op de podia en de radio.

Dat de tijd rijp is voor André Brasseur om een geheel nieuwe generatie aan te spreken met zijn Hammond orgel is nu wel meer dan duidelijk. Hij tourde het afgelopen jaar doorheen heel het land met zijn nieuwe band, met als absoluut hoogtepunt zijn show op Pukkelpop deze zomer waar hij de Marquée omvormde tot één gigantische matinée-party.

Donderdagavond werd de man in de kijker gezet op de Red Bull Elektropedia Awards, waar hij de eerste Vinyl Frontier Lifetime Achievement award mocht ontvangen als erkenning voor een bijzondere carrière.

De show zou niet compleet zijn zonder optreden en André bracht met voltallige band zijn versie van Push - Universal Nation, een nummer dat hij herwerkte op vraag van Studio Brussel in het kader van The Greatest Switch.

Als afsluiter gaf de duidelijk ontroerde André Brasseur nog de volgende woorden mee: "Ik hoop dat alle jonge mensen hier vanavond in de zaal die net als ik van muziek hun leven gemaakt hebben het geluk mogen hebben om net als mij op deze gezegende leeftijd nog altijd datgene kunnen doen waar ze zo van houden."

Tourdata

  • 18 nov: Gent, Minard Schouwburg
  • 14 dec: Kortrijk, Schouwburg/Concertstudio
  • 16 dec: Leuven, Park De Bruul
  • 28 dec: Antwerpen, De Roma
  • 6 jan: Gent, Charlatan
  • 16 feb: Menen, CC De Steiger
  • 25 feb: Beveren, CC Ter Vesten

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: