VIJF blijft het goed doen. Door haar unieke profiel en hele duidelijke identiteit groeit de zender seizoen na seizoen. VIJF haalde in 2013 een marktaandeel van 6.6 procent (+ 2 procent) op doelgroep vr 20-49, waardoor de eerste helft van het jaar opnieuw afgesloten werd met een groei.

Ook dit najaar gaat VIJF verder met wat haar goed maakt: eigenzinnige programma’s. Met nieuwe seizoenen van ‘Zo Man Zo Vrouw’, ‘De Huisdokter’ en het veelbesproken ‘Astrid in Wonderland’, blijft VIJF investeren in lokale programma’s. Met de komst van het gloednieuwe datingprogramma ‘Singl3s’ en het waargebeurde ‘Alles uit Liefde’ zorgt VIJF vanaf 11 september voor een derde avond vol eigen programma’s.

VIJF krijgt er dit najaar ook een nieuw gezicht bij: we verwelkomen Bieke Ilegems die als presentatrice van Straffe Verhalen het VIJF-team compleet maakt, samen met Ann, Jani, Peter, Michèle en Astrid.

SINGL3S
Gloednieuw datingprogramma op woensdag met Ann Van Elsen

Drie jonge Vlaamse vrouwen, alle drie ‘Singl3’, trokken zich deze zomer samen terug in een huis voor een heuse datemarathon. Honderd mannen boden zich aan met maar één doel: hun nieuwe vriend te worden. Hebben Katinka, Jessy en Alizé intussen hun droomman weten te strikken?Acht weken hebben deze vrouwen om hun grote liefde te vinden, en wees gerust: ze weten wat ze willen!

Als kind van gescheiden ouders hoopt Katinka (22) vooral op een hecht gezinnetje: huisje-tuintje-boompje-kindje, het hele pakket dus. Voor deze klassieke schoonheud is de speeltijd voorbij. Laat de ridder op het witte paard maar komen! Jessy (31) is een Antwerpse single mama, die haar drukke job als zaakvoerster van een horecazaak combineert met het zorgen voor haar geweldige zoon. Deze pittige beauty heeft het gemaakt in het leven. Jessy heeft alles om gelukkig te zijn, alleen mist ze een bijzondere, ambitieuze man aan haar zijde. Alizé (23) woont nu nog in Henegouwen bij haar ouders, maar lang zal dat niet meer duren. Deze stijlvolle workaholic combineert een deeltijdse job als grafisch vormgeefster met haar studie webdesign, en hoopt op een carrière bij een vrouwenblad. Haar droomprins is exotisch, apart en staat als een sterke man achter een sterke vrouw.

Vanaf 11/09 elke woensdag om 20u30

Astrid in Wonderland
Al vier seizoenen langt volgt VIJF het wonderlijke sprookje van Astrid Bryan. Afgelopen maanden werd duidelijk dat het zelfs sprookjesprinsessen niet altijd voor de wind gaat, maar Astrid is niet klein te krijgen. Even glamoureus als altijd en met haar typische amazing zin voor humor bleef ze overeind, stevig op haar Louboutins. Astrid houdt van Hollywood, en VIJF houdt van Astrid…

Vanaf 20/09 elke vrijdag om 21u10

Straffe Verhalen met Bieke Ilegems
Met Bieke Ilegems verwelkomt VIJF dit najaar een nieuw gezicht én een nieuw reportageprogramma. Bieke Ilegems brengt ons elke week enkele ‘Straffe Verhalen’, opvallende, boeiende en aangrijpende reportages uit het buitenland over de meest uiteenlopende diepmenselijke thema’s. De ene keer vertelt een mama over haar baby met het syndroom van Ipex, de week nadien krijg je het relaas van de gekidnapte Tanya Kach of een documentaire over dubbellevens op Facebook. Een ding hebben al deze verhalen gemeen: het gaat over gewone mensen die iets buitengewoons meemaken.

Vanaf 16/09 elke maandag om 21u30

De Huisdokter - Binnen en Buiten
Probeer jij al maanden tevergeefs je woning te verkopen? De prijs zit goed en er komen genoeg geïnteresseerden over de vloer, maar je hebt nog geen enkel bod mogen noteren? Dan is het hoog tijd voor een bezoek van Peter Van Asbroeck en huisdokter Michèle Van Sebroeck. Zij weten elk doodgewoon Vlaams huis om te toveren tot de crème de la crème van de vastgoedmarkt. In een moeite door krijg je heel wat originele en haalbare tips om van elke woning een droomhuis te maken.

Vanaf 16/09 elke maandag om 20u30

Zo Man Zo Vrouw
Jani Kazaltzis is dit najaar weer de redder van koppels in stijlnood. In een nieuw seizoen van Zo Man Zo Vrouw werpt Jani een strenge blik in de kleerkast van leuke koppels die er helaas niet zo leuk meer uitzien. Tijdens een onthullende en even hilarische als emotionele shoppingdag wijst hij hen – én de kijkers – onverbloemd op al hun fashion faux pas. En om hen in de juiste outfit te krijgen, schuwt hij de strijd niet.
Vanaf 20/09 elke vrijdag om 20u30

Waargebeurd: Alles uit Liefde
Met ‘Alles uit Liefde’ brengt VIJF vanaf september tien weken lang waargebeurde verhalen op het scherm. In ‘Alles uit Liefde’ komt elke week een verhaal aan bod waarin Vlaamse vrouwen een keuze moeten maken uit of voor de liefde. Elk verhaal is verschillend, maar in elke aflevering zien we een vrouw een onverwachte, moeilijke of drastische beslissing nemen uit liefde voor haar man, geliefde, familie of kind.

Vanaf 11/09 elke woensdag om 21u25

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: