Goele Bormans

Als op een dag Fanny thuiskomt van een reisje ontmoet ze haar overbuurman Stanny. Ook al gaat het er nogal kibbelig aan toe, Fanny is meteen tot over haar oren verliefd. Hij is wel veel ouder maar dat speelt voor haar helemaal geen rol. Rest nog één probleem, hij ziet haar helemaal niet staan. Als op een dag de conciërge aankondigt dat het water gaat afgesloten worden, ziet ze daarin de unieke kans om hem bij haar binnen te lokken. Ze neemt zijn briefje weg en hoopt dat hij die dag water zal nodig hebben.

En inderdaad, de volgende dag staat Stanny rustig onder de douche als er ineens geen water meer uit zijn kraan komt. Wat nu? Dan maar naar de overbuurvrouw Fanny. Zij kan hem helpen met een heel klein beetje water (net zoals in haar plan). Maar wat niet tot de plannen behoorde, was dat Stanny het weggefrommelde briefje zou vinden. Stanny loopt boos weg en Fanny weet niet wat ze nu moet doen.

Enkele dagen later komt Anny thuis. Zij woont bij Fanny en komt net zoals haar Stanny tegen op de gang. En ook zoals Fanny is ze er meteen smoorverliefd op. Pittig detail, Anny en Fanny waren tot voor kort getrouwd met dezelfde man zonder dat ze het wisten. Ze zijn dan ook samen op dezelfde dag gescheiden en zijn sindsdien onafscheidelijk. Maar als Anny hoort dat Fanny zo zot staat van Stanny, gunt ze hem met alle plezier. Anny bedenkt een plan om Stanny uit te nodigen om te komen eten. Stanny gaat er op wonderbaarlijk genoeg op in.

De avond van het etentje is aangebroken... Anny en Fanny zijn druk bezig met de voorbereidingen als er plots een uur te vroeg wordt aangebeld. Het blijkt Danny te zijn, de vriend van Stanny die mee komt eten. Anny heeft direct door wat voor soort vriend hij bedoelt, maar Fanny ziet het niet direct. Anny probeert uit alle macht Fanny duidelijk te maken dat Danny de partner is van Stanny. Maar Fanny heeft niet alles zo snel door en blijft proberen indruk maken op Stanny eens die gearriveerd is. Het belooft een zotte avond te worden, maar zal Fanny erin slagen om alsnog Stanny te veroveren?

Anny, Danny, Fanny en Stanny is een knotsgekke komedie, die er lichtjes over gaat, maar je hard doet lachen. En wie wil er al eens niet de dagelijkse sleur weglachen? Het is dus zeker een aanrader om eens een keertje te gaan kijken. De cast bestond uit 3/4 De Ridders. Anke De Ridder (Fanny) stond samen met haar moeder Nicole Laurent (Annie) en stiefvader Ruud De Ridder (Danny) op de planken. Zij werden vergezeld door Ludo de Wit (Stanny). De acteurs hebben hier een knappe prestatie neergezet. Al was het soms wel eventjes moeilijk om de lach in te houden, maar hoe zou je zelf zijn met zo'n hilarische stuk en de gekke bekken die je tegenspelers trekken? Het blijspel werd geschreven door Ruud De Ridder en zal nog te zien zijn tot en met 31 oktober in het echt Antwaarps teater. Als je al eens een kijkje wilt nemen hoe het eruit ziet, ga dan even langs in ons fotoalbum.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: