Tweede prachtige en warme zomerdag voor Antwerp Metal Fest, het kleinschalige maar gezellige metalfestival te Merksem dat een samenwerking is tussen Iron Dayz, mXm Hardcore fest, jc Bouckenborgh, cc Merksem en het district Merksem. De fans werden net zoals op dag 1 voorzien van gratis water aan de toog en getrakteerd op frisse shots water van brandweerslangen en waterpistolen. Extra veel plezier gegarandeerd door de waterbalonnen die werden uitgedeeld en voor komische taferelen zorgden.

Vandaag stonden er weer 11 bands gepland met slechts 4 buitenlandse namen zoals opener We Scrape The Sky, hardcore band uit Keulen. Dan Our Hate, de hardcore-metalband uit de Kempen die tof en zwaarder waren met de hitte in de tent. Ze wonnen dan ook de publieksprijs van de AMF Contest 2015. Terug in het zonnetje aan de main stage death metal-coreband Hexa Mera, die nummers zoals ‘The System Has Failed’ en ‘Dead Inside’ van hun debuutalbum ‘Human Entropy’ brachten. Nadien gefeest in de tent met Knives To A Gunfight, die er krachtig en enthousiast stonden. Eerder waren ze ook al te zien op Graspop als winnaars van de Red Bull Bedroom Jam 2014 en releasden op 21 mei hun album ‘Inception’. KTAG bracht er beweging en sfeer in met onder andere ‘There Is No 'A' In Us’. Nederland was ook vertegenwoordigd door de hardrockband Vanderbuyst. Dit was trouwens hun laatste show in België, want binnenkort stoppen ze er definitief mee. Ze gaven er nog een lap op met ‘Flying Dutchman’, ‘Walking On Tightrope’ en ‘Stealing Your Thunder’.

De wolken hielden ondertussen de zon verborgen en even bekomen tussendoor kon in de chillzone. Deze was sinds dit jaar wat groter en voorzien van picknickbanken waar je kon neer ploffen om even uit te puffen. De hongerigen konden er smullen van hamburgers, frieten, snacks, pizzabaguettes en ijsjes. Vervolgens was er Powerstroke, de groovy metalband, die ook op Wacken stond. Natuurlijk op de main stage stond nadien Belgische metaltrots Bliksem. Zangeres Peggy liet het af en toe vrij donker klinken, ze speelden onder andere ‘The Life On Which I Feed’ en ‘Crawling In The Dirt’. Fans van klassieke death metal konden genieten van Batallion die heel wat nummers van recentste album Only The Dead Have Seen The End Of War’ speelden. Helemaal uit de Verenigde Staten: Pro-Pain de straffe metalhardcoreband die plezier brachten met ‘Fistful Of Hate’, ‘In For The Kill’, ‘Foul Taste Of Freedom’ en ‘The Shape Of Things To Come’. Grumpf, de leuke rockband uit de Kempen amuseerde het publiek met samen een filmpje te maken terwijl ze “Fuck Tomorrowland” luidkeels roepen, zwaaiend met een T-shirt bedrukt met “Save an animal, kill a DJ”. Onlangs kwam de grapjassen hun eerste album ‘Rise Of The Tyrant’ uit. Afsluitende band van het festival was Belphegor uit Oostenrijk. De blackened-deathmetalmannen, naar traditie met weelderig lange haren, brachten een ware show naar deze stijl compleet met demonstandbeelden front stage en een hele fabriek aan rook terwijl ze hierachter demonische ondergrondse geluiden produceerden. Tenslotte kon er nog meegebrult en gerockt worden met de AMF All Star Band die de leukste klassiekers brachten. Afterparty’en tijdens de afkoeling van de nacht met Deejee Ko-ën.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Datum: 
3-4 juli 2015
Locatie: 
Bouckenborgh park, Merksem