Katastroof, dat sinds vorig jaar bestaat uit Jos Smos, Wout Stout en Eli Droge Keli, lanceert zijn eigen bier. De muziekgroep brengt al 45 jaar Antwerpse drinkliederen, dus een eigen brouwsel kon niet uitblijven

Wout Stout: Ik denk dat ik het eerste zaadje heb gepland met het idee, vlak na mijn intrede in de groep. Er is een boom van hobbybrouwerijen en speciale biertjes en het leek me wel een idee om hier een specialleke voor Katastroofrond te maken.

Eli Droge Keli: Het valt allemaal samen met de feestelijkheden rond 45 jaar Katastroof: naast een nieuwe CD(‘Zottekot’) en een groot optreden op de Dageraadplaats zijn er dus nu ook deze unieke pinten.

Jos Smos: Het is gebrouwen bij Adoria, een kleine brouwerij van mijn schoonzoon, die zag dat natuurljk direct zitten. Ze hebben ons een 20-tal proefbrouwels laten proeven, en daar hebben we unaniem dezelfde keuze gemaakt. Dat was uiteraard ne plezante avond.

Katastroofbier is bier van hoge goesting met hergisting op de fles, en heeft een alcohol-percentage van 6%. Het zal in beperkte oplage verkocht worden door enkele cafés op het jubileumfeest op 9 september op de Dageraadplaats.

45 Jaar Katastroof begint om 17 uur met een eerste optreden van Katastroof, gevolgd door een aantal gastoptredens, uiteraard allemaal artiesten in het Antwaerps dialect. Rond 20u45 start Katastroof met special guests. Meer info op de website en facebook.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over