© Joris Bulckens

Bastille kwam, zag en overwon en ontving net daarvoor een gouden plaat voor hitsingle ‘Pompeii’ die ondertussen al meer dan 15 000 keer over de digitale toonbank ging.

Bastille bestormde gisterennamiddag Rock Werchter en of ze dat daar geweten hebben! In een vééél te kleine tent – er stond minstens evenveel volk rond dan in de zinderende zweethut KluB C – werd ‘Pompeii’ dan ook massaal meegezongen & -gebruld. Maar ook ‘Laura Palmer’, ‘Flaws’ en de ‘Rhytm is a dancer’ mashup werden geweldig ontvangen
Een feest!

Of verwoord als volgt
De Morgen:
“Duizenden meisjes schenen tegelijkertijd hun hoogtepunt te bereiken bij de afsluiter 'Pompeii'”

Focus Knack:
“De Britse indiehype liet de tent zweten met een aaneenschakeling van generische, opzwepende synthpop.”

De Standaard:
“Bij de hit ‘Flaws’ hoorden wij spontaan honderden maagdenvliezen scheuren (of was dat ons trommelvlies dat knapte?), bij ‘Pompeii’ kweelden er zoveel dametjes mee dat we ons op een Scala-repetitie waanden.”

Humo:
“Tinkelende electronica, een gitaar en een stém: een mooie, hoge, weemoedig galmende stem, ergens tussen Kele en Jonsi.” / “ik verwed er mijn bierrantsoen van een maand op dat voor Bastille een Snow Patrol-achtige carrière in het verschiet ligt.”

Het ‘ee oe ee eeh’ anthem bleef nazinderen en diende als slotakkoord bij de talrijke kampvuurtjes die op het terrein ontstonden Een meer dan puik Belgisch festivaldebuut!

Bastille’s debuutplaat ‘Bad Blood’ is te verkrijgen op Itunes en te beluisteren via Spotify & Deezer!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: