België heeft de laatste jaren niet veel geluk gehad met de Eurosong finales... Stel je voor dat Eurosong voor rock bands bestaat... op wereldniveau ..en dat er een Belgische band de wereldfinale zou spelen ...

Wel, die wedstrijd bestaat, en heet "The Global Battle Of The Bands". Op 09 december 2012 gaat de wereldfinale door in Londen. Voor België werd Beyond The Labyrinth uit 65 deelnemende bands geselecteerd, na een eerste preselectie van 15 groepen op basis van songs en video clips, gevolgd door een Belgische finale op 18/11. Vorige Belgische afgevaardigden waren o.a. The Ditch (2007) en Experienced (2010). Experienced werd na de wereldfinale in Maleisië razend populair in Azië en tourde o.a. door Oost Europa.

Beyond The Labyrinth opereert sinds 1996 op onafhankelijke basis zonder platenfirma of boekingskantoor, maar bracht desondanks reeds 3 CD's, 12 singles en 8 video clips uit en stond op de planken met o.a. Uriah Heep, De Kreuners, The Magical Flying Thunderbirds en topnamen uit het meer gespecialiseerde genre zoals Riverside, Threshold, Epica, Jon Oliva's Pain en anderen.

In 2009 werd de Beyond The Labyrinth song "For Eternity" door de Amerikaanse artieste Lisa LaRue herbewerkt voor haar "2K9 - World Class" CD. Het motto van de band is "Conceive, Believe, Achieve" en met hun deelname aan de GBOB World Final zijn ze daar zeker goed aan bezig !!

Beyond The Labyrinth steunt vooral op een grote basis fans en is zeer actief in sociale media zoals Facebook en Youtube, waar je ook de laatste nieuwe clip "Wings" kan vinden : http://www.youtube.com/watch?v=cwGRNd16jPE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: