Benenwerk - Ballroom Brugeoise wordt op zaterdag 12 augustus 20 jaar. Een feesteditie dus en dat is de ideale gelegenheid om je als bezoeker nog meer dan ooit tevoren op sleeptouw te laten nemen voor een dansmarathon door de Brugse binnenstad. Plaats van de actie: 13 verschillende ballrooms/dansvloeren die je als bezoeker dit jaar brengen langs o.a. Markt, Burg, Vismarkt, Astridpark, en de Hallen in het Belfort, maar dit jaar ook de binnenpleinen van Gruuthuse en Arentshuis. Een pleiade aan uiteenlopende dansstijlen komen er aan bod. Er is ruimte voor het eerder klassieke repertoire van wals, chachacha, jive, rock & roll, swing of boogie, maar even goed voor oriëntaalse dans, afrobeats, dancehall, popping, twerking, hiphop, house en nog veel meer.

Laat je gaan als danser of kom je vergapen aan demo’s in verschillende stijlen. Je voelt het wel, maar weet nog niet goed hoe? Geen probleem, Benenwerk zet je op weg met uiteenlopende initiaties die georganiseerd worden langs het parcours waar je de kans krijgt om eerste pasjes en/of dansmoves in verschillende genres onder de knie te krijgen. Resident Vj Alex Van Oostrom zet de ‘Classix Stage’ op de Burg onder stroom, met dansklassiekers uit 50 jaar popmuziek. Een zinderende totaalbeleving, vol clips en pics. Het 'Bal des Amis’ geeft je de kans om je met vrienden een aantal dansstijlen eigen te maken en je daarna eens goed te laten gaan op nummers die door de jaren heen de hitlijstjes aanvoerden. ‘The Chapel of Love’ op het inkomplein van het Conservatorium wordt dan weer de intieme locatie om in één trage passionele beweging je hartslag op elkaar af te stemmen en samen eens figuurlijk goed van de grond te gaan. Let Love Rule!

Het Astridpark staat voor tropical vibes op zowel de ‘Dancehall Stage’ en ‘Latino Stage’. Het binnenplein van het Arentshuis wordt dit jaar de locatie voor een avondvullende Break Battle. Breakers van overal en nergens komen samen, gaan cypheren (jammen in cirkels, het ontmoetingspunt voor de breakers) en gaan de onderlinge strijd aan. De ‘Demo Stage’ op het binnenplein van Gruuthuse is dan weer de plaats voor interactieve demo’s van o.a. hiphop, popping en twerking. 20 jaar Benenwerk is meteen ook het ideale moment om terug te blikken naar de eerste edities. De ‘Silent Disco’-stage mocht dan ook niet ontbreken. Als warming-up start Benenwerk om 20u30 met een massa zumba-initiatie op de Burg en wordt meteen de juiste sfeer gezet voor de rest van de avond!

Benenwerk - Ballroom Brugeoise, op zaterdag 12 augustus 2023 vanaf 18u30 in de Brugse binnenstad, wordt ook dit jaar gratis aan het publiek aangeboden.
Meer info en het volledige programma via benenwerk.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over