Berlaen zit niet stil: Op 22 Augustus opent hij - samen met Yevgueni het Brusselse Stadsfestival ‘Boterhammen in het Park’. Op 29 Augustus staat hij samen met Bart Peeters op de affiche van Bavik Live (het muzikale gedeelte van Waregem Koerse). Die dag neemt Wouter ook Maaike Cafmeyer mee. Hij werd deze zomer door Radio 2 genomineerd als nieuwkomer in de categorie ‘Doorbraak’ naar aanleiding van ‘Zomerhit’. Een mooie erkenning voor een toch wat vreemde eend in deze bijt.

Kort samengevat: Wouter Berlaen heeft een album gemaakt in het Oostvlaamse dialect waarmee hij goede reacties heeft gekregen bij de pers - die plaatse Berlaen in het rijtje van o.a. Buurman, Hannelore Bedert en Yevgueni. Ook op Radio1 zijn ze fan, de nieuwe single is (net als de vorige) onmiddellijk binnengekomen in de playlist en draait al 2 maanden mee in hoge rotatie. Daarnaast verklaarde ook ‘godfather’ Raymond VHGW zich via Face book fan van Wouter en zijn teksten in het Zultse dialect.

Interessant is het parcours van Wouter. Afgestudeerd als Jazz bassist heeft hij jaren als sideman in verscheidene combo's gespeeld, maar hij is vooral een veelgevraagd sessie en studio muzikant (oa Kommilfoo, De Laatste Showband, Leki ... etc, letterlijk te veel om op te noemen.

Wouter maakt ook altijd opvallende clips. In de eerste clip uit het album speelden Maaike Cafmeyer en Luc Devos een hoofdrol (ze zingen ook mee op het album). Dit keer figureerden de zusjes 'Van Tielen' wat niet onopgemerkt voorbijging in de pers. Humo schoof de clip naar voor als clip van de week en ongeveer alle media pikten dit op.

Ook live bewijst Berlaen zich, ofwel solo ofwel in duo met Tom ‘Lalalover’ Kestens, om deze zomer o.a. samen met Yevgueni het fijne ‘Boterhammen in het Park’ van AB Brussel te openen.

Alle live data en andere info kan je vinden op www.berlaen.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: